Loading…
Tilbage

Valideringsunderstøttelse af NemSMS på 160 tegn


11-11-2021 12:41:36

Vi har indtil nu haft en begrænsning på 150 tegn for NemSMS. Det har været en fejl, og den bliver hævet til 160 tegn. Det kommer vi til at understøtte på vores testmiljø efter vores release på mandag d. 15. november. 

Vi har i den forbindelse lavet en opdateret version af schematron og skema, som mange anvender til validering af jeres MeMoer, så de understøtter NemSMS på 160 tegn. De opdaterede ressourcer findes herunder. Det er vigtigt, at både skema og schematron bruges, da den ene ændrer på antallet af tilladte tegn i Notification, mens den anden begrænser brugen af dette til NemSMS. 

Det er vigtigt at understrege, at dette IKKE er breaking for langt hovedparten af anvenderne. Man kan fortsat anvende de "gamle" schematron og skema, medmindre man både 1) har et behov for at sende NemSMS med 160 tegn, og 2) aktivt anvender schematron og skema til at danne og validere MeMo'er.

Derfor anses dette heller ikke for at være en versionsopdatering af MeMo-formatet, som vil vil komme senere, men kun et alternativ til validering ved afsendelse af NemSMS.

Filer og referencer

Titel Type
MeMo_XSD_NemSMS_160_tegn.zip application/octet-stream
MeMo_Schematron_NemSMS_160_tegn.zip application/octet-stream
Brug af Skema og Schematron i MeMo.pdf pdf