Loading…
Tilbage

Cloud kalkulator v2.0


Cloud kalkulatoren er et værktøj, der kan hjælpe offentlige og private virksomheder med at beregne den potentielle økonomiske gevinst ved et skift til Cloud computing.

I denne version 2.0 er modellen blevet optimeret, så den er mere overskuelig og lettere at gå til. Samtidig er modellen blevet verificeret med tal fra yderligere to eksempler; Greve kommune og Oluf Brønnum A/S. Resultatet fra de to eksemler er beskrevet i rapporten.

Beskrivelse:

Med cloud kalkulatoren kan du regne på to forskellige områder;

  • E-post og kalender
  • Desktop, herunder 
    • administrativ desktop og
    • elev desktop

Med relativt små tilpasninger af modellen, kan Cloud Kalkulatoren ligeledes  anvendes til at analysere andre områder af it budgettet - det er dog op til brugeren selv at tilpasse modellen til andre områder.

Cloud Kalkulatoren består af et regnerak for hhv email, skole desktop og administrativ desktop, en rapport som beskriver modellen og de konkrete cases, samt regnarkne fra de to cases.

Analysen viser omkostningerne ved at fortsætte med in-house drift sammenlignet med at skifte til et blandt flere cloud-baserede alternativer, gennemføre et transitionsprojekt og derefter få leveret den pågældende IT-ydelse som en serviceydelse fra cloud’en. Der beregnes på en periode over 5 år.

Brug:

Den relevante model downloades og virksomhedens egne tal indtastes i regnearket.

Hvis man ønsker et hurtigt overslag, kan man benytte standardværdierne der allerede er intastet i regnearket og kun indtaste de mest basale informationer som for eksempel antal brugere.

Hvis der ønskes en mere grundig analyse, kan man gå dybere ned i modelle og indtaste flere detaljer specifikt for ens egen virksomhed.

I er meget velkomne til at melde tilbage med jeres erfaringer ved brug af modellen, så den løbende kan blive tilpasset og forbedret.

Filer og referencer

Titel Type
Cloud kalkulatoren v2.0.pdf pdf
Cloud kalkulator - email.xlsx application/octet-stream
Cloud kalkulator - desktop - ADM.xlsx application/octet-stream
Cloud kalkulator - desktop - SKOLE.xlsx application/octet-stream
Cloud kalkulator - epost - Brønnum - Version 2.0.xlsx application/octet-stream
Cloud kalkulator - desktop - Brønnum - Version 2.0.xlsx application/octet-stream
Cloud kalkulator - desktop -Greve - Version 2.0.xlsx application/octet-stream
Cloud kalkulator - desktop - Greve SKOLE - Version 2.0.xlsx application/octet-stream
Cloud kalkulator - epost - Greve - Version 2.0.xlsx application/octet-stream
Profilbillede

Fil-service kalkulator

Jacob Duus Heyckendorff

Hej Jonas

Først og fremmest: Fantastisk kalkulator, den giver et godt overblik over de udgifter man har internt i en virksomhed og giver plads til virksomhedernes forskelligheder.

Jeg sad og tænkte om man kunne udvikle en beregner til fil-services.

Det må være muligt at regne en pris/GB ud for en virksomhed, og dernæst matche den op imod lignende services fra en cloud udbyder.

PFT. 

Hej Jonas

Jeg er glad for at høre, at du har haft gavn af kalkulatoren.

Du kan sagtens tilpasse kalkulatoren til at regne på fil-services istedet for. Det er desværre ikke noget som vi har planer om at gøre, men det skulle være relativt nemt for dig selv at tilpasse regnearket til data der passer til den nye case.

Hvis du kaster dig over at lave en fil-server version håber jeg at du vil oploade den her også, så andre kan få gavn af den også.

Hvis du har yderligere spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig.

Med venlig hilsen

Camilla

Projektleder - "cloud computing i Danmark"

Digitaliseringsstyrelsen

Profilbillede

Diskontering af betalingsrækken?

Kenneth Lolk Vester

Hej

Super model - den har virkelig hjulpet mig i forbindelse med en opgave, jeg har skrevet. Dog undrer det mig, at det er valgt ikke at diskontere betalingsrækken - betalinger ude i fremtiden (f.eks. år 5) må nødvendigvis vægtes lavere end betalinger i dag. Således vil et dyrt projekt have sværere ved at tjene sig ind på senere omkostnings besparelser, da besparelserne vægtes lavere.

Er det en bevidst udeladelse?

Venlig hilsen

Kenneth