Loading…
Tilbage
×

Info

Der findes en nyere version af resourcen her

Cloud kalkulator v2.0


Cloud kalkulatoren er et værktøj, der kan hjælpe offentlige og private virksomheder med at beregne den potentielle økonomiske gevinst ved et skift til Cloud computing.

I denne version 2.0 er modellen blevet optimeret, så den er mere overskuelig og lettere at gå til. Samtidig er modellen blevet verificeret med tal fra yderligere to eksempler; Greve kommune og Oluf Brønnum A/S. Resultatet fra de to eksemler er beskrevet i rapporten.

Beskrivelse:

Med cloud kalkulatoren kan du regne på to forskellige områder;

  • E-post og kalender
  • Desktop, herunder 
    • administrativ desktop og
    • elev desktop

Med relativt små tilpasninger af modellen, kan Cloud Kalkulatoren ligeledes  anvendes til at analysere andre områder af it budgettet - det er dog op til brugeren selv at tilpasse modellen til andre områder.

Cloud Kalkulatoren består af et regnerak for hhv email, skole desktop og administrativ desktop, en rapport som beskriver modellen og de konkrete cases, samt regnarkne fra de to cases.

Analysen viser omkostningerne ved at fortsætte med in-house drift sammenlignet med at skifte til et blandt flere cloud-baserede alternativer, gennemføre et transitionsprojekt og derefter få leveret den pågældende IT-ydelse som en serviceydelse fra cloud’en. Der beregnes på en periode over 5 år.

Brug:

Den relevante model downloades og virksomhedens egne tal indtastes i regnearket.

Hvis man ønsker et hurtigt overslag, kan man benytte standardværdierne der allerede er intastet i regnearket og kun indtaste de mest basale informationer som for eksempel antal brugere.

Hvis der ønskes en mere grundig analyse, kan man gå dybere ned i modelle og indtaste flere detaljer specifikt for ens egen virksomhed.

I er meget velkomne til at melde tilbage med jeres erfaringer ved brug af modellen, så den løbende kan blive tilpasset og forbedret.

Filer og referencer

Titel Type
Cloud kalkulatoren v2.0.pdf pdf
Cloud kalkulator - email.xlsx application/octet-stream
Cloud kalkulator - desktop - ADM.xlsx application/octet-stream
Cloud kalkulator - desktop - SKOLE.xlsx application/octet-stream