Loading…
Tilbage

Høring vedr. opdateringsstrategi for MeMo


30-06-2020 09:23:14

Digitaliseringsstyrelsen vil meget gerne have input til det første oplæg til en opdaterings- og versioneringsstrategi for MeMo fra de af jer, der sidder med udvikling til og understøttelse af det kommende meddelelsesformat.

Oplægget fremstiller forslag til hvordan de fremtidige ændringer og opdateringer af formatet vurderes og kategoriseres, afhængigt af de konsekvenser de kan have for de forskellige tilsluttede modtager- og afsendersystemer og valideringsværktøjer.

Den omtalte schematron for forretningskrav og regler vil blive udgivet senere sammen med MeMo v1.0. XSD skema for struktur findes i MeMo v0.9 ressourcen.

Frem til 14. august modtager vi gerne jeres kommentarer - I kan enten skrive et indlæg direkte i ressourcen på Digitaliser.dk eller via naestedigitalpost@digst.dk

Filer og referencer

Titel Type
Opdaterings- og versioneringsstrategi for MeMo.pdf pdf
Profilbillede

Svar fra Odense Kommune

Birgitte Hjelm Paulsen

Hvad med governance?

Det bør fremgå tydeligt

  • Hvordan og hvortil, indstiller man ønsker om ændringer?
  • Hvem beslutter ændringer og hvem er ansvarlig?
  • Hvor ofte og hvornår kan ændringer ske?
    (Også tage hensyn til, at juli og en del af august er en uproduktiv periode både hos myndigheder og leverandører.)
  • Vi er bekymret for, om vore leverandører kan nå at lægge implemeteringen ind i deres udviklingsplaner inden for de angivne tidsfrister.
  • Blot at varsle en høring på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside er ikke godt nok. Der er tale om kritisk infrastruktur! Der bør være en mere inddragende proces.
  • Hvis XX-myndighed kommer med et ændringsforslag, som er særdeles kritisk for dem, og Digitaliseringsstyrelsen bakker op om dette, hvem skal så betale for, at alle andre myndigheder tvinges til at omlægge Memo i deres respektive systemer?

Hej Birgitte

Tak for din tilbagemelding! Vi er pt. i gang med at udarbejde en uddybende beskrivelse af governance setup for MeMo, som vil blive gjort tilgængelig på et senere tidspunkt.

 

Venlig hilsen

Lasse