Loading…
Tilbage

Cloud Kalkulatoren version 1.2


NB. Der er 7/9-2010 udgivet en ny version af modellen.

Dette er en model, der kan hjælpe offentlige og private virksomheder med at beregne den potentielle økonomiske gevinst ved at gå over til Cloud computing.

Fremadrettet ønskes modellen gjort mere robust og nemmere at anvende. Vi efterspørger derfor generel feedback på Cloud Kalkulatoren ved kommentering af denne ressource.

Samtidig opfordres private og offentlige virksomheder, som er interesserede i at samarbejde omkring udvidelser og tilretninger af modellen til at henvende sig til Søren Peter Nielsen, email: spn@itst.dk eller Camilla Fisker, email: cagr@itst.dk

Beskrivelse:

Cloud Kalkulatoren er bygget til at analysere to store og forskellige områder, nemlig 

  • E-post og kalender 
  • Desktop, herunder 
    • administrativ desktop og
    • elev desktop

Med relativt små tilpasninger af modellen, kan Cloud Kalkulatoren ligeledes  anvendes til at analysere andre områder af it budgettet.

Cloud Kalkulatoren består i version 1.1 af et regneark for hvert scenarie, samt en rapport som beskriver modellen og den konkrete case.

Analysen belyser omkostningerne ved over en 5-årig periode på den ene side at fortsætte med in-house drift og på den anden side at vælge et blandt flere cloud-baserede alternativer, gennemføre et transitionsprojekt og derefter få leveret den pågældende IT-ydelse som en serviceydelse fra cloud’en.

Brug:

Den relevante model downloades og virksomhedens egne tal indtastes i regnearket.

Hvis man ønsker et hurtigt overslag, kan man benytte standardværdierne der allerede er intastet i regnearket og kun indtaste de mest basale informationer som for eksempel antal brugere.

Hvis der ønskes en mere grundig analyse, kan man gå dybere ned i modelle og indtaste flere detaljer specifikt for ens egen virksomhed.

I er meget velkomne til at melde tilbage med jeres arfaringer ved brug af modellen, så vi løbende kan tilpasse og forbedre modellen.

Case:

Cloud Kalkulatoren har været anvendt til at gennemregne de ovennævnte områder i en kommunal case, idet Lyngby-Taarbæk Kommune har stillet data til rådighed for en komplet analyse.

 

Filer og referencer

Titel Type
Cloud kalkulator_ITST_v1.1.pdf pdf
Email kalkulator v1.1.xlsm application/octet-stream
Email kalkulator v1.1.ods application/octet-stream
Administrativ desktop kalkulator v1.1.xlsx application/octet-stream
Administrativ desktop kalkulator v1.1.ods application/octet-stream
Skole desktop kalkulator v1.1.xlsx application/octet-stream
Skole desktop kalkulator v1.1.ods application/octet-stream