Loading…
Tilbage

Synkron lokaldebat på Oddernettet & Facebook


Odder er et sted i Danmark, hvor man ikke bare har forstået at bruge internettet til at organisere og mobiliseredelokalsamfundet, men også har fået succes med det.

Oddernettet er bynet med mange år på bagen. Det er fyldt med hjemmesider og information om alt det der foregår i lokalsamfundet. Som noget ret sjældent er der også lokaldebat på Oddernettet - med liv i debatten. Sidst jeg besøgte det var der ikke bare mange indlæg, men også nye indlæg! At der er liv er ikke en selvfølge på et offentligt debatforum.

Folkene i Odder har også besluttet ikke at lukke sig om sig selv. Det handler om at møde borgerne, der hvor de er også selv det ikke er på det lokale bynet. Derfor er foregår Odder-debatten på facebook, så borgerne kan tage debatten dér, hvis de foretrækker det. Det minder lidt om at spille på to heste, men det er ikke helt sådan det skal ses. For de to tjenester er integreret, så det er den samme debat der foregår begge steder. Oddernettet har udviklet en lille applikation der laver en kobling mellem de to tjenester.

Se video og slides fra Odder-webmasteren Claus Buer Rasmussens oplæg om Odders erfaringer på digITAlisér2010 konferencen her.

 

 

 

 

 

Filer og referencer

Titel Type
Odderdebat på Oddernettet Ekstern reference
Odderdebatten på facebook Ekstern reference
Claus Buer Rasmussens oplæg på digITAlisér 2010 (slides + video) Ekstern reference