Loading…
Tilbage

digITAlisér 2010- IT-arkitekturkonferencen


27-04-2010 13:07:21

I 2010 afholdte Videnskabsministeriet for syvende år i træk IT-arkitekturkonference – dog under det nye navn digITAlisér 2010. Konferencen fandt sted den 14.-15. april 2010 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Århus.

Temaerne for årets konference var:

• Det gode it-projekt
• Visioner for digitalisering
• Fælles byggeklodser

Det gode it-projekt
Der findes talrige eksempler på it-projekter, som er endt på anden vis end planlagt. Fejlslagne it-projekter kan blandt andet medføre, at it-systemerne ikke udnytter fordelene ved digitalisering tilstrækkeligt, eller at det offentlige undlader at satse ambitiøst på digitalisering af landet.

Visioner for digitalisering
Hvor skal vi hen med digitaliseringen af Danmark, og hvordan benytter vi digitalisering som værktøj til at skabe innovation, effektivisering og serviceforbedringer i det offentlige?

Konferencen satte fokus på digitalisering på flere niveauer og gav et bredt billede af visioner og konkrete planer for digitaliseringen af Danmark. Endvidere satte konferencen fokus på konkrete initiativer, hvor digitalisering bliver benyttet til at fremme innovation.

Fælles byggeklodser
På konferencen var de fællesoffentlige byggeklodser, som bliver anvendt i offentlige it-løsninger, i fokus. Hvilke fælles byggeklodser skulle vi bruge i det offentlige? Hvad kunne de, og i hvilke sammenhænge skulle de bruges?

Desuden blev der på konferencen sat fokus på, hvilke nye initiativer, der er i støbeskeen, og hvor der mangler offentlige fælles byggeklodser.

Overordnet set var temaet hensigt at belyse, hvilke byggeklodser der skulle benyttes, og hvordan de kunne skabe værdi i det offentlige.

Program
I forbindelse med digITAlisér 2010 introducerede vi et digitalt program, som var tilgængeligt her på siden, samt et mini-program i lommeformat. Det digitale program kan du se ude til højre i menuboksen. Som noget nyt kunne man i år sammensætte sit eget program ved at tilføje de enkelte sessioner til sin egen ekalender.