Loading…
Tilbage

ODIS: Find nærmeste bibliotek


14-11-2009 15:27:09

En hjemmeside som viser et Google Map over alle Danmarks biblioteker. Man kan søge på adresse/radius og speciel bibliotekstype evt. som her eller som her. Teknikken bagved er Google Maps API og info fra Dansk BiblioteksCenter, hvor man har mulighed for at downloade en xml-fil med oplysningerne for Hovedbibliotek, Filialbibliotek og Bogbusser for hele Danmark. Jeg har lavet en forklaring til hvordan projektet blev lavet her.

Problemet med den måde jeg har gjort det på indtil nu er, at bibliotekerne selv skal gå ind på kortet og trykke på Opdater informationerne fra InfoWindow (Der er yderligere link til De Gule Sider og Rejseplanen m.m. med forud indtastede adresser), som så åbner en side evt. som denne hvor de så retter eller tilføjer et nyt bibliotek. Denne bliver så sendt i en mail til mig, hvorefter jeg så manuelt opdaterer.

Men det har ikke været en ret stor succes, så mit nye projekt ville gå ud på at finde ud af hvordan jeg får de oplysninger som bibliotekerne indberetter til Dansk Bibliotekscenter automatisk bliver opdateret på mine maps. Sådan at bibliotekerne kun har ét sted hvor de skal indberette. Yderligere ville jeg også godt tilføje forskningsbiblioteker osv. osv., sådan at alle biblioteker kunne findes ét sted.

I disse tider hvor der er så mange lukninger af bibliotekerne, ville det jo være rart for folk at der findes ét sted hvor de kunne finde det nærmeste bibliotek.

 

Kære Tina,

DBC har en webservice som du kan bruge langt hen ad vejen.

http://www.danbib.dk/index.php?doc=webservice_vip

Det er bibliotekerne selv der opdaterer data i VIP, så de burde være ret præcise.

Profilbillede

så gør du det igen, tina

Lise Bornerup

Hvor er det godt du bliver ved med at gøre opmærksom på de forbedringer vi alle kan få stor glæde af.

Lise