Loading…
Tilbage

ODIS: Find nærmeste toilet


13-11-2009 15:04:38

En hjemmeside som viser et Google Map over hele Danmarks offentlige toiletter. Man kan søge på adresse/radius og specielt toilet evt. som her. Der er endnu ikke så mange toiletter tilføjet, så det er kun de som også findes på Københavns kommune kortet. Teknikken bagved er Drupal og Google Maps API

Hver af de 98 kommuner får hver sin "role" så de kan tilføje toiletter, rette, slette samt tilføje nye toiletter m.m. kun for deres kommune. De oplysninger som indtastes kan evt. være som her. På denne måde vil info altid være up-to-date og korrekt angivet. Hver kommune vil ha' et kort magen til Københavns kommune og det er meningen at alle disse oplysninger samles i ét kort som vises indenfor en bestemt radius/adresse, ligesom dette kort som jeg har lavet for Danmarks biblioteker. Der vil være mulighed for at abonnere på hver bys toiletter samt kommentarer med RSS, evt. som her.  

Fælles for begge slags kort vil det være muligt at når man klikker på en marker så åbnes et InfoWindow, hvor man kan se forskellige oplysninger samt link til det specielle toilet som så viser endnu mere info.  

Registrerede brugere kan indsende en kommentar og uploade et foto af toilet for at beskrive gode/dårlige oplevelser evt. som her. Anonyme brugere kan se både kommentarer og fotos m.m.. På denne måde bliver kommunerne orienteret med det samme, når noget er galt og kan udbedre skaderne m.m. Der er også mulighed for at plotte de toiletter ind der har ens interesse og så udprinte ruten evt. med egne notater samt et grafisk map v.hja. maps.google.com. som vist på dette PrintScreen.  

Sådan en side vil kunne være med til at holde kommunernes udgifter nede vedr. beskadigelser på toiletterne og man kunne måske også opsætte et kamera foran døren til disse toiletter og hvis folk så oplever hærværk kan de sende en SMS til kommunen med det samme og på denne måde måske undgå at diverse idioter begår hærværk og ellers så har man jo deres ansigter optaget på videoen. 

Jeg har planer om at gøre det muligt for folk at bruge deres GPS, mobiltelefon samt evt. SMS til at finde disse toiletter. Det kan jo også udvides til en Portal om folks adfærd og oplevelser med offentlige toiletter - gode som dårlige. V.hja. sådan en side kan vi måske hjælpe hinanden med at behandle de offentlige toiletter, som vi behandler vores eget. Man kunne også plotte de restauranter ind på kortet som vil give folk adgang til deres toiletter for et X beløb samt andre toiletter som kan benyttes udover de offentlige.  

Måske vil der også blive et forum til hver enkelt bys toiletter og/eller fælles fora for f.eks. Toiletter på stationer - Toiletter på skoler - Toiletter på offentlige steder osv. osv.

Siden kan bruges af alle, men vil nok være mest interessant for følgende tags: tissetrængende inkontinens handicappet crohn colitis

Profilbillede

Den tabubelagte folkesygdom som Folketinget 'glemte'

Tine Müller

Læs om mine løsningsforslag samt findtoilet.dk - http://www.information.dk/240003#comment-259515
Profilbillede

The Google Toilet: SuperNews!

Tine Müller

Lidt til smilebåndet her i sommervarmen.

KH
Tine
findtoilet.dk 

Profilbillede

Enig: Kommunernes data skal kunne downloades fra ET sted

Tine Müller

Kender ikke de teknikker I nævner, men nu har jeg jo gjort det rigtig nemt for kommunerne at indtaste deres data ved at logge ind og indtaste data som f.eks. her http://www.tinemuller.dk/test_drupal/node/1099. Hvad der skal bruges kan vi jo finde ud af sammen med kommunerne. Det er jo KUN et forslag/testsite. Skal der rettes noget logger de "bare" ind igen og rettelserne bliver vist direkte på de forskellige maps. Dette skal måske tilrettes lidt for sikkerhedens skyld, sådan at hvis de laver en fejl at ikke alle maps bliver ubrugelige, fordi der er problemer med databasen

Ved ikke om man så når disse data er samlet på mit Drupal-site/database kan lave det om til noget af den teknik I taler om sådan at ALLE kan lave sjove ting med disse data?

Mit site giver jo også registrerede medlemmer mulighed for at indsende kommentar + evt. foto af et toilet, så kommunerne bliver opmærksom på gode som dårlige oplevelser med disse og kan tage affære.

ALT er forklaret fra dette site http://www.findtoilet.dk/.
Mit site giver jo også registrerede medlemmer mulighed for at indsende kommentar + evt. foto af et toilet, så kommunerne bliver opmærksom på gode som dårlige oplevelser med disse og kan tage affære.

ALT er forklaret fra dette site www.findtoilet.dk/. 

Har lige opdaget at videoerne fra vores præmieoverrækkelse fra konferencen er lagt online til de som skulle være interesseret og ikke selv deltog på konferencen.

Tine Müller præsenterer sit vinderprojekt: Findtoilet.dk samt Præmieoverrækkelse ved Videnskabsminister Helge Sander.

Send gerne disse videoer ud til hvem I tror dette vil interessere. Specielt politikere og kommuner samt foreninger m.m., så vi kan få dem til at udlevere disse data, så at mit projekt kan blive til noget.

Hvad siger I til måden jeg har gjort det muligt for ALLE at downloade dataene?

beta.findtoilet.dk/content/feeds samt husk at teste (alle feeds)

På ODIS-konferencen udtalte Rasmus Espholm fra borger.dk at han ville være meget interesseret i disse data, da det ikke havde været muligt for dem selv at anskaffe disse. Så hvad siger du Rasmus?

/Tine

 

 

 

Profilbillede

OpenStreetMap

Michael Friis

Jeg tror også OpenStreetMap-gutterne indsamler data om offentlige toiletter, de har ihvertfald et tag for det: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:amenity%3Dtoilets

Jeg håber ideen en dag virkelig bliver udviklet så langt, at det er kommunerne selv der holder toilet-dataene opdateret. Hvis disse så er til rådighed gennem et API, vil det jo være skønt om dette API er tilgængeligt både for en Google Maps løsning som skitseret, såvel for OpenStreetMap og andre løsninger.

Det er jo netop grundtanken at data skal være tilgængelig 1 sted fra, hvor de så også er opdateret. Istedet for at dataene bliver samlet flere forskellige steder.

Hej Tine og Michael

Jeg fandt disse sider som kan være interesante for andre (hvor Tine har kommenteret på nogen af dem).

Public Toilets and .. OpenStreetMap

Idea #6: The Great British Public Toilet Map

Out of Order: the problems with public toilets for older people

 

 

 

Hej Brian

De links du henviser til har jeg også tit givet videre på Twitter.

I min kommentar http://gailknight.wordpress.com/2011/01/06/idea-6-the-great-british-public-toilet-map/#comment-107 har jeg helt tydeligt forklaret, hvorfor jeg laver MIT projekt sådan som jeg gør.

Lavet med OpenSource programmerne Google Maps API v3 samt Drupal 6.

Og min plan er faktisk at det kan bruges i mange andre lande, så jeg ser store muligheder.

/Tine

 

 

 

Profilbillede

Dataudveksling

Rune Stilling

Nu ved jeg ikke, hvem der har ansvaret for offentlige toiletter, men jeg antager ud fra ovenstående, at det er kommunerne. Det må vel betyde, at oplysningerne om toiletterne må findes i elektronisk format hos den enkelte kommune. Burde man ikke gøre opgaven lidt mere overkommelig for kommunerne ved at tilbyde dem et passende udvekslingsformat, så de slap for manuelt at skulle indtaste og vedligeholde oplysningerne (og hvilken kommune har i øvrigt ressourcer til det nu om dage)?

Man kunne bygge et lille kommunal facilitet RDF-vokabular, som kommunerne kunne anvende. Så ville de bare behøve at sætte et RDF-feed op, som din tjeneste så kunne crawle.

Profilbillede

Ret effektiv ide !

Tina Samuelsson

Det er da en af de bedste ideer jeg længe har set !

Profilbillede

Det har vi ventet på længe :-)

Lise Bornerup

Hvis det så også kunne komme på mobilen ville det være helt fantastisk. Det kunne spare nogle besøger til barer! Og de vilde blik i øjnene når det er NU.

Profilbillede

Supergod idé

Bente Holm Nielsen

Der findes faktisk tissetrængende mænd, der helst benytter et toilet, selv om man ikke skulle tro det, når man tænker på lugten af elevatorer på stationer. Ved at sætte fokus på emnet, kunne man forestille sig, at der blev oprettet flere offentlige toiletter i stedet for, som nu, hvor de få, der var, typisk bliver lukket.