Loading…
Tilbage
×

Info

Der findes en nyere version af resourcen her

Åben adgang til undervisning


Hvad er produktet? - en udvælgelse og formidling

Åben og fri adgang til undervisningsmatriale fra vugge til grav. Det bør være selvfølge at man kan få adgang til at undervisningsmatriale digitalt.

Formålet er at gøre undervisningsmatriale gratis!

Hvordan fungerer produktet?

Al offentlig og for den sags skyld privat undervisnigsmatriale bør ligge i et format så det kan tilgås digitalt.

Det vil sige at i praksis kan hvilken som helst børnehave, skole eller privat firma tilgå "viden" digital som man selv kan sammensætte sit undervisnings matriale.

Matriale på servicen kan være i alle formater, pdf, text, levende billdere, links til youtube, podcasts osv....

Desuden bør der være quiz ligende formater, hvor brugere kan teste sin viden i det pågældene emne.

Hvilke datakilder bruges?

Jeg har brug for input på hvilke datakilder der findes i dag, om de findes, hjælp er velkommen:-)´

 

Hvem vil bruge produktet?

Jeg kan komme på følgende eks:

1. Børn i pre-school alderen 3-6 år kan lege med matematik på club penguin, da siten trække på lette regne opgaver fra "databasen". Spillet ender med at barnen kan gå til eksamen og stolt fremvise resultatet til sine forældre: Se mor, jeg fik 87% i matematik.

2. Fabriksarbejderen der mangler et truck-certifikat går på AMU centrets hjemmeside og gennemgår pre-kvalificering af truck kursuset. Dele af matrialet er 12 youtube videoer fra et kursus. Til sidst en quiz hvor brugeren tester sine evner.

3. 16 årige kan afgøre om de skal vælge matematisk eller boglig linie ved at gennemgå 8 korte e-bøger om HF eller student. Der findes også en del videoer fra undervisningen. Til sidst kan den unge vælge et gennemføre 4 quizer for at teste sine evner.

4. Murarbejderen der ønsker at påbegynde en uddannelse indenfor social og sundhedsassistent, kan i fritiden gennemgå det første år som e-learning. Kursuset er udbudt at et privat firma der pre-kvalificere job skifte for faglærte i byggebranchen, det er deres tjeneste mureren bruger. Kursuset er betalt af fagforeningen der kan se at arbejdsløsheden er kraftig stigene i byggeindustrien.

5. Familien der opholder sig i udlandet men ønsker at undervise deres børn i det danske undervisningsystem. Tjenesten drives af den danske folkeskole.

6. Alle der ønsker et gå i gang med eller undersøge en ny udannelse, uden at vente på skolestart.