Loading…
Tilbage

ODIS: En klimavenlig og sund hverdag


10-11-2009 10:11:15

Målgruppe:
Til danskere, der gerne vil skære ned på CO2-forbruget og leve sundere.

Beskrivelse:
En digital klimatæller, der måler ens personlige klimavenlighed ift. forbrug. Den kan aktiveres enten ved at man tager en ugentlig test (ift. hvor meget man har brugt tørretumbler, kørt bil osv.) eller bruges til at søge informationer løbende, så man kan træffe det mest klimavenlige valg, fx. på indkøbsturen. Den skal kunne fungere på mobiltlf. Klimascoren udregnes på baggrund af faktorer som:

  • affaldsforbrug vs. genbrug
  • strømforbrug
  • transport: cykel, bus, tog, bil
  • kemikalier i skønhedsprodukter, vaskemidler, og rengøringsmidler
  • indkøb

Der skabes mulighed for at man kan udfordre venner til duel. Man kan også sætte sine personlige CO2-mål samt få let adgang til en række klimavenlige opskrifter.

På sitet kan man også se luft- og partikelforureningen i hele landet og lokalt, hvor man opholder sig. Flere steder i landet overskrider forureningen EUs grænseværdier, så sitet giver anvisninger til eventuelle forholdsregler (fx hvilke veje bør du undgå i myldretiden).

Servicen består af et website og en mobil-applikation og kan evt. udvikles i samarbejde med en række producenter af klimavenlige produkter og fødevarer.

Data:
Data hentes fra en række forskellige kilder, bl.a. fra Miljøstyrelsen, DMU og landets kommuner.

Profilbillede

Super fedt indlæg

Frank Espensen

Hej Astrid og Ingrid,

Først og fremmest super fedt indlæg. 

Jeg vil godt tilføje en lille bid omkring co2 udslip via biler. 

I dag er et af de største syndere for co2 udslip i Danmark biler, så ønsker man at blive mere co2 neutral, er vi nød til at gøre noget ved det store udslip af co2 ved biler. 

Køb elbil 

En af de letteste måder at blive co2 neutral på eller mindske ens forbrug er ved slet ikke at bruge bil, men cykle. Det kan vi godt blive enige om. Ønsker man dog stadig at skulle have et transportmiddel selv, kan du med fordel købe en elbil, som både giver en behagelig køreoplevelse, men du får også en bil som ikke forurener vores jord. Elbiler kan findes i mange afskygninger men jeg plejer altid at gå ind på https://www.biltorvet.dk/ for at finde både de nyeste men også dem til den bedste pris. 

Brint biler:

Du kan også vælge at gå en helt anden vej, nemlig brintbiler. En brintbil er ikke så udbredt og koster en del mere end gennemsnittet på en elbil, men tilgengæld får du også noget helt særligt, som ikke forurener jorden. 

Du skal dog være opmærksom på at der kun findes meget få brintstationer i Danmark. Ønsker du at læse mere om brintbiler og hvor langt der er til deres stationer kan du læse mere på FDM https://fdm.dk/motor/fokus/paa-cruise-gennem-brintsamfundet