Loading…
Tilbage
×

Info

Der findes en nyere version af resourcen her

Mine aftaler med det offentlige


Målgruppe:
Alle borgere, men især ældre, forældre med børn, og arbejdsløse. Altså borgere, der er i hyppig kontakt med det offentlige – i form af læger, hospitaler, sagsbehandlere, skoler osv.

Beskrivelse:
Denne service viser hjælper borgeren til at holde styr på de aftaler hun har med det offentlige. Det kan være i forbindelse med sygdomsforløb, graviditet, arbejdsløshed, børn, og overgang fra arbejdsliv til pensionist.

Servicen viser:

  • Kommende aftaler med det offentlige
  • En aftale, som borgeren snart skal arrangere (f.eks. tid til vaccination af børn eller lægetjek i forbindelse med overstået sygdom). Det foregår ved at man f.eks. indtaster barnets fødselsdag (men ikke cpr), og så får man en påmindelse om fx 5 mdr.s vaccine.
  • Link til hver af de forskellige service, hvor aftaler kan arrangeres online (så lange tlf-tider undgås)
  • Link til mere information på nettet om det, borgeren har aftaler omkring (f.eks. sygdom, skolevalg, arbejdsløshedsunderstøttelser, pension osv.)
  • Forskellige ”indgange”, hvor borgeren kan indikere, hvad hun gerne vil indgå aftaler omkring. Det kan f.eks. være en sygdom, ny civilstatus, graviditet, genhusning osv.

Det er muligt at modtage påmindelser som email eller sms.

Ideen er at gøre det lettere for borgeren at holde styr på de aftaler, hun allerede har i det offentlige regi og samtidig give hende en let adgang til at arrangere de aftaler, hun forventes at lave. Servicen hjælper også borgeren ved at minde hende om anbefalede aktiviteter og ved at lade hende arrangere alle aftaler online.

Data:
Servicen skal integrere information samt bookingsystemer fra forskellige offentlige sektorer, bl.a. sygehusvæsenet, læger (hvis muligt), børnetandlæger, skoler, institutioner, hjemmepleje, plejehjem, arbejdsløshedsformidlingen, sagsbehandlere mv. Og så kan den evt. hjælpe med at gøre endnu flere offentlige tidsbestillinger tilgængelige online.