Loading…
Tilbage

ODIS: Sikker skolevej


16-10-2009 02:56:36

Produktet
Ved simple indtastninger skal det være muligt at tjekke trafiksikkerheden på vejene til de nærmeste skoler fra en given adresse. Vejlængden til de nærmeste skoler vil også kunne udregnes med få klik.
Under salgsannoncer hos ejendomsmæglere kan der være en grafisk markering af hvor sikker skolevejen er.

 

Formål
Give børnefamilier et stærkt værktøj til at undgå ulykker. Huskøbere vil hurtigt kunne orientere sig om trafiksikkerheden i området, og dermed potentielt set mindske antallet af trafikulykker.

 

Omfatter
Servicen omfatter et kort hvor en adresse kan indtastes. Man skal derefter straks få information ud om afstande til byens skoler samt trafiksikkerheden til de enkelte. Trafiksikkerheden skal bygge på flere parameter, herunder: afstand, traffik, krydsning af veje og ulykkesstatistik.
Siden skal kunne integreres direkte på salgsopstillinger ved en lille grafikfil, og dermed være særlig attraktiv for huskøbere.

 

Datakilder
Der skal bruges:

  • kort materiale
  • oversigt over skoler
  • ulykkesstatistik

 

 

Profilbillede

ODIS: Sikker Skolevej II

Samo Olsen

Ideen er god, jeg kunne godt tænke mig at udvide det til at gælde alle trafikuheld og ikke blot skoleveje.

Forslaget kan dog i sin nuværende form komme i konflikt med de konkurrence reglerne jvf. regel 1. "...Tjenesten må ikke benytte persondata eller sikkerhedsbelagte data" og geokodet ulykkesstatistik er persondata pt.

Jeg vil udvide ideen til at vise tidslig udvikling indenfor postdistrikter som tematiske kort, og plotte uheld på et topografisk kort mens antallet af uheld bliver animeret både som pikogrammer.

Her er et eksempel med uheld fordelt på kommuner - http://www.mapicture.dk/Demo/Trafikuheld/Trafikuheld.html

Mvh Samo