Loading…
Tilbage

ODIS: Synonymordbog til OpenOffice.org fra datakilden Dannet


12-10-2009 16:25:05

Med udgangspunkt i data fra Dannet http://digitaliser.dk/resource/396335 er det meningen at vi vil danne en fyldestgørende synonymordbog til OpenOffice.org m.fl.

DanNet er ikke et færdigt datasæt og det er derfor vigtigt, at løsningen også kan understøtte fremtidig vedligeholdelse af opdateringer fra DanNet.

Vi har allerede været i kontakt med Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og fået bekræftet, at datakilden er licenseret på en sådan måde, at det vil kunne lade sig gøre at frigive en frit tilgængelig synonymordbog.

1. Hvad er produktet?
Produktet er et program, som nu og i fremtiden kan konvertere data fra Dannet til en synonymordbog i OpenOffice.org.

2. Hvordan fungerer produktet?
Produktet fungerer på den måde, at data fra Dannet, som frit kan downloades fra internettet, ved hjælp af et program, kan konverteres til

  • enten en OpenOffice.org synonymordbog
  • (eller på sigt en synonymordbog i hvilken som helst andet format)

3. Hvad består produktet af?
Produktet består af kildekode til et program, som kan konvertere data fra et format til et andet.

4. Hvilke datakilder skal bruges?
Eksisterende data fra Dannet http://digitaliser.dk/resource/396335.

5. Hvem vil bruge produktet?
Det direkte produkt (konverteringsprogrammet) vil blive brugt af det frivillige fællesskab som står bag OpenOffice.org i Danmark. Slutproduktet (synonymordbogen) vil blive brugt af alle, som har installeret OpenOffice.org.

Filer og referencer

Titel Type
Internal Link Intern reference

God ide. Jeg har spekuleret over hvad dannet kunne bruges til, det her er lige til højrebenet.

Jeg har noget kode der parser de filer dannet offentliggør (de er i et XML-format kun linguister og semantisk-web-astronauter kan holde af).

Hej Michael

Lad nu for guds skyld være med at konvertere Dannet-OWL til et eller andet hjemmelavet XML-format. Der er faktisk en pointe i at bruge RDF/OWL i denne sammenhæng. Det gør nemlig alle ressourcer (ord, m.m.) i Dannet entydigt referérbare. Det betyder, at hvis I med en indsats som ovenstående følger formatet, så vil I kunne berige Dannet på en måde, så alle kan for glæde af det. Samtidig vil man kunne skelne mellem de forskellige datasæt, som med tiden vil blive lagt til Dannet, og det vil være muligt for alle nemt at anvende både Dannet og udvidelser til dette.

Mvh.

Rune

Til Rune:

Det lyder da helt oplagt at du bidrager til ideen :) Når du nu ligger inde med viden om emnet...

/Christian