Loading…
Tilbage

MPEG-4


02-06-2005 02:00:00

MP4 er den officielle container for Multimedia i MPEG-4 standarden udformet af ISO. MP4 bruges primært til MPEG-4 video og AAC audio, men kan blandt andet også indeholde materiale i følgende formater. Video i: MPEG-2 og MPEG-1, lyd i MP3, MP2, MP1, billeder i JPEG og PNG samt undertekster i xmt/bt tekst. Formatet kan bruges til streaming og har understøttelse for DRM. De forskellige formater og komprimeringsteknikker (codecs) er patentbeskyttede. For licens regler angående video se MPEG LA og for audio, se Via Licensing.

Filer og referencer

Titel Type
MPEG-4 Ekstern reference
Profilbillede

Burde Matroska (MKV) ikke anbefales?

Kasper Hovgaard

Den binært XML (EBML) baserede Matroska (MKV) container har en række ekstra fordele ift. tabsfri arkivering, som MP4 ikke kan tilbyde (f.eks. bevaring af originale lyd- og videoformater samt indexer og undertekster).

Desuden er Matroska ikke omfattet af endeløse softwarelicenser, som automatisk kræver betaling til Apple, Sony, Microsoft m.fl. ifm. kommerciel produktudvikling.

Sammenligning af containerformater (Wikipedia)

 

Tak for forslaget, det er oplagt, at MKV bør tages med når og hvis der laves en samlet gennemgang af multimedie-standarder, da det er et særdeles interessant format.

Dog har det så vidt, jeg kan se, nogle svagheder idet det ikke er formelt standardiseret som sådan - specifikationen er en wiki som lader til at blive opdateret løbende, og det er ret uklart, hvem der er med i organisationen bag formatet.

Jeg har oprettet en ressource for formatet: http://digitaliser.dk/resource/2170441

Hvis nogen ønsker, at det skal have en formel anbefalelsesgrad (eksempelvis "Anvendelig"), kan man fremme det ved at udfylde indstillingsskabelonen (http://digitaliser.dk/resource/549339) og sende den til oiostandarder@itst.dk.