Loading…
Tilbage

FESD Datafølgeseddel version 1.1 (pdf)


09-01-2009 11:23:15
Standarden FESD Datafølgeseddel angiver struktur og indhold for en datafølgeseddel, der kan benyttes til oversendelse af sags- og dokumentinformation mellem myndigheder, uden forudgående aftale.
Datafølgesedlen er en videreudvikling af FESD Packet, som gav mulighed for at sende dokumenter mellem myndigheder, baseret på DOKFORM standarden i forhold til beskrivelse af dokumenterne.

Forsendelsen indeholder, udover de elektroniske dokumenter, de metadata den afsendende myndighed har registreret i sit FESD ESDH-system, og giver således den modtagende myndighed et grundlag for registrering af tilsvarende metadata i sit FESD ESDH-system. Dermed opnår den modtagende myndighed dels en større præcision i sin registrering, dels en effektivitetsgevinst idet en tidligere registrering genbruges.

Filer og referencer

Titel Type
FESD Datafølgeseddel version 1.1.pdf pdf
Profilbillede

Jeg skal lige være sikker på at jeg forstår hvad du mener...

Kim Rasmussen

Skal det forstås som en form for type, dvs. at feltet (dfsAfsenderNavn) overholder det der er angivet i cpr:AuthorityName?


Men hvis jeg skal producere noget XML som skal valideret mod  skemaet, så skal der jo være overensstemmelser mellem disse. Så kan jeg jo ikke lade der stå dfsAfsendernavn (som det skal hedde iflg. dokumentet), hvis skemaet kræver der istedet skal stå AuthorityName.

Beklager det forsinkede svar pga Påskeferien.

Du skal anvende det/de tilknyttede XML-skemaer, da disse er at opfatte som autoritative. Altså den XML du laver skal kunne validere mod selve skemaet/skemaerne.

 

Mvh

 

Palle

 

Profilbillede

Uoverensstemmelse mellem FESD dokumentation og validerings skemaer

Kim Rasmussen

Det ser for mig ud som om der er uoverensstemmelse mellem de atributter der er angivet i dokumentet og de atributter der kræves iflg. skemaerne (http://rep.oio.dk/fesd.dk/foelgeseddel/xml.schema/ eller http://digitaliser.dk/resource/16876/artefact/FoelgeseddelMeta_20080801.xsd).


Hvis man tager det første element i metadata på følgesedlen er der følgende afvidelse:


Skema: AuthorityName


FESD dok.: dfsAfsenderNavn (Dan) eller dnSenderName (Eng)

Så vidt jeg kan se er der for de nævnte elementer anvendt såkaldte kernekomponenter, der er obligatoriske at anvende i XML-skemaer,  i steder for at anvende navngivning som beskrevet i dokumentet. Hvis det giver anledning til problemer/misforståelser må du vende tilbage - men sammenhængen burde dog være mulig at gennemskue.

 

Mvh

 

Palle