Loading…
Tilbage

Projektbeskrivelse


Udvikling af: - forbedret samtykke - indhentning og administration - selvbetjeningsmodul til styring af datastrømme - dokumentation af installation og performance af simpleSAMLphp med ovenstående moduler i geografisk spredt redundant opsætning.

Projektinfo:

Kategorier
Add-on komponenter
Infrastruktur

Projekttype
Udvidelsesmodul

Licens
LGPL

Målgrupper
Kommuner
Non-profit organisationer
Private virksomheder
Regioner
Statslige myndigheder
Undervisningsinstitutioner
Kompatibilitet
XML Schema 1.0
XML-signatur
XML-kryptering
SAML 2.0
Andre standarder
CAS ver. 2, LDAP, SAML 1.1 (Shibboleth)

Operativsystemer
Alle platforme

Programmeringssprog
PHP

Relaterede projekter
http://rnd.feide.no/simplesamlphp

Detaljeret beskrivelse:
SimpleSAMLphp (http://rnd.feide.no/simplesamlphp) er en SAML-bro (blandt meget andet), som anvendes af WAYF (http://www.wayf.dk), der forbinder institutioner og web-tjenester, og som for første gang muliggør rollebaseret adgangskontrol i stor skala i den danske sektor for uddannelse og forskning.
Den enkelte bruger skal samtykke til enhver dataudveksling (til web-tjenesterne) - en ikke-triviel opgave, som også omfatter at brugeren til enhver tid skal kunne trække et givent samtykke tilbage. De eksisterende, rudimentære funktioner vil blive yderligere udviklet og forbedret. Den resulterende kode vil indgå som en del af den officielle simpleSAMLphp-kode.
Alle web-tjenester med forbindelse til WAYF er som udgangspunkt tilgængelige for de tilsluttede institutioner. Hvis en institution ikke ønsker at oplysningerne om dens brugere skal kunne sendes til en given tjeneste, kan institutionen i dag kontakte WAYF, som derpå lukker for den specifikke forbindelse. Opgave omfatter en række administrative opgaver, som i dag kræver indblanding af flere personer og roller, og derfor tager relativt lang tid at gennemføre. Det planlagte selvbetjeningmodul vil gøre det muligt for institutionerne selv at kontrollere forbindelserne, og via en web-grænseflade administrere egne forbindelser til samtlige WAYF-tjenester. Den høje kapacitet af moderne netværk gør det nu muligt at bygge (redundante) infrastruktursystemer som er mere robuste og geografisk adskilte. En udvikling mange forventer tager fart fremover, selv for systemer med delte sessioner som eksempelvis dem WAYF planlægger at drive. Flere instanser af en 'fælles' simpleSAMLphp-installation, på spredte lokationer vil blive testet og dokumenteret.

Filer og referencer

Titel Type
simplesamlphp.jpg application/octet-stream