Loading…
Tilbage

OIOXML Spørgsmål og Svar


25-08-2009 09:36:16

Udviklere af OIOXML har ofte spørgsmål om forståelse af reglerne eller problemer med at få alle elementer til at spille sammen.

 

Her har vi samlet en række dialoger mellem OIO-sekretariatet og udviklere, som forhåbentlig kan være andre til nytte

Profilbillede

Hvor er alle XML skemaerne?

Jarl Friis

OK, det er længe siden jeg har haft med det at gøre...

Men der var en gang Infostrukturbasen hvor alle XSD kunne hentes, fantastisk... Ja, den er blevet nedlagt....

Men hvor er alle skemaerne nu om dage?

Jarl

Hej Jarl

Du må ikke sige det nogen: Alle de gamle skemaer fra Infostrukturbasen er der stadig: rep.oio.dk

Men alle skemaer er nu på Digitaliser.dk, og kan findes i XML-kataloget: http://digitaliser.dk/katalog/2/alle , som du kunne have fundet under Kataloger øverst på siden.

Hvis der er noget specifikt, du leder efter, er du velkommen til at spørge: place@digst.dk

Venligst

/per

Det er ret svært at finde rundt. Jeg vil gerne vide hvordan jeg finder skemaerne for

attention.xml og sagdokument.xml (Digital Post). Jeg har forsøgt at søge i OIO kataloget, men uden resultat.

Jørgen

ændret af Jørgen Zachariassen (14.04.2014)

Hej Jørgen

Du er havnet i gruppe OIOXML - den gamle dokumentstandard for NemHandel (se http://en.wikipedia.org/wiki/OIOXML eller http://www.digst.dk/Arkitektur-og-standarder/Standardisering/Datastandardisering/Saadan-laver-du-OIOXML)
Jeg er ikke bekendt med de 2 dokumenter du nævner... men du finder desværre ikke svaret her.

Mvh.
Peter Sone Koldkjær, mySupply ApS
Konsulent for Digitaliseringsstyrelsen

Faktisk er vi her i gruppen som vedrører OIOXML - altså alt OIOXML ikke bare det som en gang var Nemhandel standarder.

Alle skemaer på Digitalisér.dk kan findes vha søgefunktionen øverst til højre.

Jeg finder ikke noget, heller ikke hvis jeg søger efter attention.xsd og sagdokument.xsd - det er jo skemaer - så jeg må konkludere, at disse skemaer ikke er OIOXML.

Kan du fortælle mig hvilke applikationer, du arbejder med eller indenfor hvilket forretningsdomæne du bruger OIOXML, kan jeg sikkert hjælpe i eftersøgningen

/per

Hej Jørgen

Jeg tror du søger http://www.digst.dk/Loesninger-og-infrastruktur/Digital-Post/Kom-godt-i-gang/Loesninger-og-teknik

Jeg undersøger om noget af det med fordel kan bo her på Digitalisér.dk.

/m

Profilbillede

Nemhandel

Lars Vejrup

Vi er en ERP leverandør, som har kunder der både sender og modtager OIO fakturaer (Offentlige og private). Vi er ved at finde ud af, hvad vi skal rådgive vores kunder til at gøre før og efter 1/5 2011. I den forbindelse har vi brug for at vide 2 ting:

Hvorlænge fortsætter I med at vedligeholde Nemhandels klienten ?

Hvor længe eksisterer Nemhandels gatewayen ?

I forhold til NemHandelsklienten er der ikke sat én dato på, hvor lang tid IT- og Telestyrelsen vil stå for vedligeholdelsen. Formålet med NemHandelsklienten er at understøtte adopteringen af NemHandel og derfor evalueres det løbende, om der stadig er behov for denne funktion. Men aktuelt er der ingen planer om at stoppe vedligeholdelsen.

Den offentlige VANS gateway er en overgangsløsning, der sikrer at leverandører kan sende fakturaer til alle offentlige modtagere via NemHandel i dag.

Bekendtgørelsen om OIOUBL elektronisk regning siger, at senest den 1. maj 2011 skal offentlige myndigheder kunne modtage OIOUBL faktura og kreditnota via OIORASP  - dvs. modtage via NemHandel. Efter denne dato vil den offentlige VANS gateway blive afviklet.

Det er vores vurdering, at der stadig  vil være et behov for gateways mellem VANS infrastrukturen og Nemhandel, men dette vil være dækket af kommercielle leverandører . Såfremt man som leverandør vælger at blive på VANS netværket, skal man således indgå en aftale med en VANS leverandør om at bruge deres gateway og betale for ydelsen - hvor meget afhænger af den enkelte udbyders forretningsmodel.

I øvrigt vil jeg anbefale at følge med i NemHandel gruppen http://digitaliser.dk/group/56190 og OIOUBL gruppen http://digitaliser.dk/group/56183. Jeg forstår hvorfor indlægget er landet her, men OIOXML og OIOXML Elektronisk Regning er ikke det samme:-)

Hej Heinrich

Tak for dit svar. Det var en fejl at jeg fik det lagt ind under OIOXML.

Du skriver at de offentlige myndigheder skal kunne modtage via OIORASP og Nemhandel. Det kan godt forstås som at de offentlige myndigheder også skal kunne modtage udenom Vans netværket. Jeg tror vores offentlige kunder fortsat vil blive i Vans netværket og modtage fakturaer den vej igennem.

Hej Lars,

Det skal forstås sådan, at den offentlige myndighed skal sikre sig, at leverandører kan sende OIOUBL fakturaer til dem via OIORASP. Hvordan dette sikres er til gengæld op til myndigheden.

Én løsning er at få sin eksisterende IT leverandør til at kunne modtage via OIORASP. Hvordan fakturaer kommer videre herfra ind i fagsystemerne er en implementeringsbeslutning, men en mulighed er selvfølgelig at bruge den eksisterende VANS infrastruktur.

Profilbillede

Generering af klasser(.NET) ved hjælp af xsd.exe?

Jeppe Svendsen

Hej

Aner ikke om dette er det rette sted for spørgsmål men nu prøver jeg.

Jeg har en fin samling oioxml schemaer som jeg skal bruge i noget webservice. I den forbindelse vil jeg gerne genere nogle .NET classer ud fra schemaeren. Dertil bruger jeg xsd.exe. Men det går ikke så godt for xsd.exe kan ikke selv finde de inkludere schemaer. Så kan man angive dem som parametre men hvis man har en masse "super" schemaer så inkluderer de alle de samme typer og de blvier så genereret igen og igen. Med andre ord så ser det ud som om jeg skal lave en masse klistre klippe arbejde på de her schemaer før jeg kan bruge dem til noget.

Andre der har erfaringer med dette?

 

PS: Virker linket Find dem her ? Jeg kan ikke se noget spørgsmål eller svar

Fandt du et svar på det spørgsmål? jeg sidder med en masse xsd filer jeg gerne vil have mappet til en model, men xsd.exe kan umiddelbart ikke klare det.

Muligvis dette 3de part produkt?
http://xsd2code.codeplex.com

- Peter

Hej.

Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår dit problemer med "super" schemaer, men virker det ikke hvis du gør sådan her (går ud fra at du har prøvet noget lignende):

xsd ..\maindoc\UBL-Invoice-2.0.xsd ..\common\UBL-CommonAggregateComponents-2.0.xsd ..\common\UBL-CommonBasicComponents-2.0.xsd ..\common\UBL-CommonExtensionComponents-2.0.xsd ..\common\UnqualifiedDataTypeSchemaModule-2.0.xsd ..\common\UBL-QualifiedDatatypes-2.0.xsd ..\common\CodeList_CurrencyCode_ISO_7_04.xsd ..\common\CodeList_UnitCode_UNECE_7_04.xsd ..\common\CodeList_MIMEMediaTypeCode_IANA_7_04.xsd /c /n:Invoice

Sådan virkede det for mig, men måske forstår jeg ikke problemet ;) Men det er et forsøg værd.

ændret af Rasmus Hagedorn Tvenstrup (20.02.2014)

Tak for de hurtige svar. Det lykkedes mig at få xsd.exe til at virke. 

Jeg har nogle yderligere spørgsmål til OIOXML som jeg ikke synes at kunne finde svar på i den dokumentation jeg har fået udleveret i forbindelse med mit projekt eller andre steder for den sags skyld.

Nu har jeg genereret noget af den ønskede model ud fra xsd skemaerne, og har fået en 600 linjers forvirrende model, med meget overflødigt kode.

Mit spørgsmål går så på hvorvidt det er, eller i hvilket omfang, påkrævet at bruge disse modeller der kan holdes op mod xsd skeamerne, eller om jeg selv kan definere en mere skrabet og overskuelig model?

Jeg benytter mig blandt andet af Afsendelse.xsd, men den genererede model indeholder en masse jeg ikke er interesseret i.

Hej Mathias

Dejligt at du fik genereret din model. Jeg tænker dog: Hvorfor laver du egentlig (gammel) OIOXML - og ikke (ny) OIOUBL?

Se evt. http://oioubl.info/

Mvh.
Peter Sone Koldkjær, mySupply ApS
Konsulent for Digitaliseringsstyrelsen

jamen det gør jeg fordi den dokumentation jeg har modtaget i forbindelse med mit projekt siger at det er formatet de ønsker at modtage i den anden ende. Det er dog gammel dokumentation, så kan sagtens være de kan modtage det andet format.