Loading…
Tilbage

OIOWSDL: "Kontrakt Først" - udvikling med OIOXML


03-11-2017 13:28:13

Formålet med OIOWSDL er at fremme webservice-interoperabilitet i Det Digitale Danmark

Web Service Description Language (WSDL) er et XML-baseret sprog til at beskrive webservices. OIOWSDL er en model for, hvordan WSDL anvendes i OIO-regi. Formålet med OIOWSDL er at fremme webservice-interoperabilitet i Det Digitale Danmark og at ensrette måden at lave OIOWSDL-dokumenter på.

OIOWSDL-vejledning

IT- og Telestyrelsen har udarbejdet en vejledning, som skal medvirke at gøre det lettere og mere overskueligt for serviceaftagere at anvende og for serviceudbydere at frembringe OIOWSDL-dokumenter. Vejledningen fokuserer på, hvordan Kontrakt Først-metoden i forbindelse med OIOXML bruges til at frembringe OIOWSDL-dokumenter, samt hvordan disse dokumenter bruges til generering af kode til både klient- og serviceprogrammel i en række gængse udviklingsværktøjer. OIOWSDL-vejledningen og tilhørende eksempler på OIOWSDL kan downloades nedenfor.

OIOWSDL-høringsnotat

OIOWSDL-vejledningen har været sendt i høring fra d 28/8 til den 28/9 2007, og OIOWSDL-arbejdsgruppen har på baggrund af de indkomne svar til høringen udarbejdet et høringsnotat. OIOWSDL-høringsnotatet kan downloades nedenfor.

Links

OIOWSDL-vejledningen (se tilknyttet pdf-fil) 

OIOWSDL-eksempler (se tilknyttet zip-fil) 

OIOWSDL Guidelines in English (se tilknyttet pdf-fil)

OIOWSDL-høringsnotat (se tilknyttet pdf-fil) 

Filer og referencer

Titel Type
OIOWSDL_Vejledning.pdf pdf
Eksempel.zip application/octet-stream
OIOWSDL_english.pdf pdf
OIOWSDL_Horingsnotat.pdf pdf