Loading…
Tilbage

Selvevalueringsværktøj til udviklingsvejledningen for selvbetjening


Selvevalueringsværktøjet er udviklet i regi af udviklingsvejledningen for selvbetjeningsløsninger og har til formål at understøtte myndigheder og leverandørers arbejde med at lave brugervenlige og tilgængelige løsninger som lever op til udviklingsvejledningens krav

Formålet med dette værktøj er at inspirere til at tænke mere i brugervenlighed, og at man som myndighed eller udvikler kan lære af resultaterne - og omsætte den læring i en mere brugervenlig løsning.

For at få det meste ud af dette værktøj er det vigtigt i svarene at være så ærlig med sig selv i evalueringen som muligt.

Som del af processen kan værktøjet bruges til at måle om justeringer i brugergrænsefladen giver mening, herunder at forstå bedre hvilke områder der skal adresseres, både i forhold til krav og til den gode proces.

NB: værktøjet matcher udviklingsvejledningen version 1.1, 28. oktober 2013. Fejl i beregningen og visning på resultatsiden rettet i version 1.1.1 af selvevalueringsværktøjet 15. januar 2014. Version 1.1.1 af selvevalueringsværktøjet 1. maj 2014 indeholder en række mindre justeringer så det er alignet til nummeringen i version 1.1.1 af udviklingsvejledningen af 1. maj 2014.

Tip: du kan få mere ud af værktøjet hvis I er flere kolleger der evaluerer en løsning, og herefter diskuterer resultaterne og indsatsområderne - også gerne kollegaer der ikke er en del af den formelle arbejdsgruppe. Vær ærlig om brugervenligheden i din løsning når du evaluerer!

Filer og referencer

Titel Type
Udviklingsvejledningen_Selvevalueringsværktøj_v1 1 1_20140501.xlsx application/octet-stream
Udviklingsvejledningen_Selvevalueringsværktøj_v1 1 1_20140118a.xlsx application/octet-stream
Udviklingsvejledningen_Selvevalueringsværktøj_v1 1_20131218.xlsx application/octet-stream