Loading…
Tilbage

Test NemHandelsRegister (NHR Test) og RASP demo-endepunkter


I forbindelse med, at leverandører integrerer deres løsninger med NemHandel anbefaler vi, at der foretages en integrationstest mod NemHandel inden systemerne sættes i produktion. Til dette formål er der parallelt med det produktive NemHandelsRegister (NHR), opsat et testregister (NHR Test) med samme funktionalitet samt en række tekniske demo-endepunkter, du kan sende til.

Alle der skal udvikle applikationer, der bruger NemHandel Infrastrukturen, opfordres desuden til at opsætte sine egne testendepunkter og testregistreringer.

Dette indlæg samt vedhæftede uddybende vejledning, giver en introduktion til NHR Test og de tekniske endepunkter. Det er en forudsætning, at du på forhånd har kendskab til NemHandel-infrastrukturen herunder NemHandelsRegistret.

1. NHR Test

Forskellen mellem NHR Test og NHR PROD er følgende:

Modtagerservices kan sættes i Test-status således, at data ikke kontrolleres af NHR CheckToolet hver nat.

Der skal i øjeblikket benyttes Test-Certifikater til login i NHR Test (web, PoRS, osv.). På opfordring fra flere aktører, er vi ved at undersøge om det er muligt at bruge produktionscertifikater i stedet.

Testregistret understøtter følgende NemHandel-grænseflader:

 

2. Tilpasning af RASP konfigurationsfil

For at anvende et RASP-bibliotek sammen med testregistret, skal RASP-konfigurationsfilen tilpasses. De nærmere detaljer herfor fremgår af vedhæftede vejledning.

3. Demo-endepunkter

RASP-protokollen er implementeret i både en Java og en .Net version samt en eller flere forskellige versioner af disse. Der er derfor opsat en række demo-endepunkter, der matcher disse udgaver af RASP, så du kan teste kompatibiliteten imellem afsendelse fra egen udviklet NemHandel produkt til modtagelsen med forskellige versioner/implementerings sprog. Alle demo-endepunkter kører nu med PRODUKTIVE certifikater.

Bemærk at de officielle versioner af RASP-bibliotekerne er indbyrdes testet for kompatibilitet, så disse test skal primært udføres af dem, der af den ene eller anden grund har modificeret RASP-bibliotekerne.

I den vedhæftede vejledning (se længere nede) finder du en oversigt over demo-endepunkter, der kan testes op imod. Du kan bruge den vedhæftede pakke med testfiler til at sende til ovennævnte endepunkter.

5. SLA på NHR Test

Der ydes ikke en SLA på NHR Test og tilhørende testendepunkter, men det tilstræbes, at testregistret er tilgængeligt alle hverdage mellem kl. 9-15.

Hvis testregistret og tilhørende services ikke er tilgængeligt inden for dette tidsrum, kan du skrive til NemHandel Support.

 

Med venlig hilsen

Digitaliseringsstyrelsen

Filer og referencer

Titel Type
Uddybende vejledning til NemHandel testmiljø.docx docx
TestDokumenter.zip application/octet-stream
Profilbillede

Problemer med LDAP

Thomas Kristensen

Når jeg sætter ldap server adresse til fenris.certifikat.dk får jeg blot en timeout når jeg prøver at hente certifikat ned.

Kræver det noget for at jeg kan forbinde til den LDAP server?

Hej Thomas

Som du kan se af NETS' dokumentation på siden http://www.nets.eu/dk-da/Service/kundeservice/nemid-tu/implementering/Pages/Hjaelp-til-fejlsoegning.aspx (nederst), så kræver det abonnement på tjenesteudbyderpakken for at have adgang til Test LDAP.

Af samme grund er Demo-endepunkterne for ca. 2 år siden omlagt til at benytte Produktive certifikater.

Mvh.
Peter Sone Koldkjær, mySupply ApS
Konsulent for Digitaliseringsstyrelsen

ændret af Peter Sone Koldkjær (09.09.2015)

Hej Peter

Vi har adgang til testen i forbindelse med NemId, så det burde ikke være et problem, men jeg kan se at jeg ikke engang kan slå DNS op på adressen. Men kan jo være lige meget hvis de bliver brugt produktions certifikater.

Problemet er så bare jeg ikke kan finde en test modtager, hvor jeg både kan slå et endpoint op og fange certifikatet.

De EAN numre der er beskrevet i dokumentet ovenfor, kan jeg ikke få til at virke.
Er der kommet nye EAN numre og hvor finder jeg et at teste med?

Hej Thomas

Alle 5 demo-endepunkter i dokumentet er fuldt funktionelle.

Den test-modtager du efterlyser, er det en modtager med test-certifikat?

Mvh.
Peter Sone Koldkjær, mySupply ApS
Konsulent for Digitaliseringsstyrelsen

Hej Peter

Når jeg prøver at sende til en af de modtagere i dokumentet får jeg denne fejl fra LDAP:

Kunne ikke finde certifikatet på LDAP-serveren. Brugte føgende søgestreng "OID.2.5.4.5=CVR:34051178-FID:55310689 + CN=Digst Demo Endpoint Foces2 (funktionscertifikat), O=Digitaliseringsstyrelsen // CVR:34051178, C=DK"

Og jeg benytter PROD LDAP til at søge i og modtageren er 5798009811578.

EndPoint adresse slår jeg op til at være: http://raspservice.nemhandel.gov.dk/RASP/1.2/reciever.svc

Godt være jeg overser noget, men kan ikke lige komme på det.

Hej Thomas

Hvilken LDAP host benytter du (crtdir.certifikat.dk)?

Mvh.
Peter Sone Koldkjær, mySupply ApS
Konsulent for Digitaliseringsstyrelsen

Hej Peter

Jeg kan se jeg har brugt preprod serveren. (crtdir.pp.certifikat.dk). Så det er nok der mit problem ligger. Har stirret mig blind på adressen bare startede med crtdir.

Men nu har jeg problemer med at fange http://lookup-test.nemhandel.dk/uddi/services/inquiry. Det virkede for en time siden, så forsøger igen om lidt.

Men jeg har en del spørgsmål til hele NemHandel og hvordan det hænger sammen, men jeg har lidt svært ved at finde ud af hvor og hvem jeg kan stille disse spørgsmål til.

Profilbillede

Test af OIOXML forsendelser

Peter Lykkegaard

Kan test endpoints i vejledning bruges til at test af OIOXML forsendelser?

Hej Peter

Ja, det kan du - og du kan også selv kontrollere hvad demo-endepunkterne kan via NHR Opslagssiden: https://registration.nemhandel.dk/NemHandelRegisterWeb/public/participant/info?key=5798009811578&keytype=GLN

Mvh.
Peter Sone Koldkjær, mySupply ApS
Konsulent for Digitaliseringsstyrelsen