Loading…
Tilbage

Web 2.0 - Gov 2.0


Web 2.0 er mange ting - og nogen kalder det allerede passé. Kernen er øget modenhed i brug af internettet med fokus på sociale netværk, samarbejdsværktøjer, brugergeneret indhold, lettere applikationer og mere agil udvikling.

Gov 2.0 handler om hvad myndigheder kan bruge web 2.0 til. Hvis man ser bort fra teknologien handler det jo om en ny måde at drive forretning og forvaltning på. En måde der udfordrer nuværende vaner, organisation, processer, procedurer og regler. Og så altså teknologi-porteføljen. 

På konferencen er der mulighed for at høre mere om forventninger, erfaringer og udfordringer i relation til web 2.0 / gov 2.0. Fx er der to sessioner om hvordan man kan bruge den platform du er på nu - nemlig digitaliser.dk. Den ene handler om de strategiske perspektiver og den anden går tættere på den praktiske anvendelse. Andre sessioner vil komme ind på aspekter som er centrale i relation til web 2.0, fx privacy, cloud computing, tekniske standarder som OIOREST, brug af geodata osv. Læser man konferenceprogrammet rigtigt er det muligt at finde en web 2.0 tråd, der går gennem store dele af programmet.

Her på digitaliser.dk har vi også en dedikeret gruppe der beskæftiger sig med web 2.0 og gov 2.0. Denne gruppe har til formål at samle og dele erfaringer, debatere og give bud på anbefalinger om god praksis i brugen af web 2.0 teknologier og løsninger til private og offentlige tjenester.

 

Profilbillede

Oplæg fra Gartner - the Future of Gov

Jacob Falkentorp

Guide don't control

Profilbillede

Oplæg om web 2.0 og ESDH fra sidste år

Jacob Falkentorp

Her er et oplæg om web 2.0 og ESDH, jeg optrådte med sidste år på Software Innovations brugerkonference i Rom. Måske er der noget i det, I kan bruge.