Loading…
Tilbage
×

Info

Der findes en nyere version af resourcen her

[GAMMEL] NemHandelregister Test


Denne side beskriver forholdene og URL'er til NemHandelsregisterets TEST-site.

I forbindelse med at leverandører integrerer deres løsninger med NemHandel er det anbefalet, at der foretages integrationstest mod NemHandel inden systemerne sættes i produktion. Til dette formål er der parallelt med NemHandelsregisteret opsat et register med samme funktionalitet, der er målrettet leverandørers integrationstest mod NemHandel.

Forhold

Data i NHR Test overskrives hver nat med en kopi af data fra NHR Prod. Modtagerservices kan sættes i Test-status, således at data ikke kontrolleres af NHR CheckToolet.

Enhver der skal udvikle applikationer, der bruger NemHandel Infrastrukturen, opfordres til at opsætte sine egne testendepunkter og testregistreringer.

Der skal i øjeblikket benyttes Test-Certifikater til login i NHR Test (web, PoRS, osv.). På opfordring fra flere aktører er vi dog ved at undersøge om det er muligt at bruge produktionscertifikater istedet.

Tilpasning af RASP konfigurationsfil

For at anvende RASP .NET eller RASP Java bibliotekerne sammen med testregisteret skal RASP konfigurationsfilen rettes til.

URL'er

NHR Web: http://registration-test.nemhandel.dk/ (login kun mulig med Test Moces - benyt evt. DanID test-certifikat)

NHR Opslagssiden: https://registration-test.nemhandel.dk/NemHandelRegisterWeb/public/participant/info

Uddi Inquiry interface: http://lookup-test.nemhandel.dk/uddi/services/inquiry

PoRS 1: http://lookupservice-test.nemhandel.dk/ProfileRegistrationService/prs

PoDS 1: http://lookupservice-test.nemhandel.dk/ProfileDescriptionService/pds

SLA på testregisteret

Der ydes ikke en SLA på Test NemHandelsregisteret og tilhørende test endepunkter, men det tilstræbes at registeret er tilgængeligt alle hverdage 9 - 15.
Hvis registeret ikke er tilgængeligt inden for dette tidsrum kan man henvende sig via supporten på support@nemhandel.dk.

Profilbillede

Om "NemHandelregister Test"

Gert Sylvest

Hej

Jeg forstår det sådan at det vil være produktionsdata som er i NHR test for fremtiden. 

Men jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal læse "Modtagerservices kan sættes i Test-status, således at data ikke kontrolleres af NHR CheckToolet".

- Hvor sættes 'Test-status'? Er det i NHR registreringen af det enkelte endpoint at det i registeret er markeret som et 'test' endpoint? I så fald hvordan gøres dette?

- Skal det forstås sådan at test-endpointet kan pege til et endpoint med et produktionscertifikat?

- Jeg er ikke sikker på hvad 'checktool' refererer til - betyder det bare at når en implementering baseret på nemhandel-bibliotekerne laver et lookup i registeret, så ignoreres registreringer som er markeret som test? Eller refereres der til stand-alone checker tool'et?

mvh Gert

Hej Gert

Hermed svar på dine spørgsmål.

Test-status:
På en ModtagerService kommer der et felt, så man kan markere denne som værende i Test-mode. Test-mode gør bl.a. at certifikatet ikke SKAL findes i PROD LDAP - så et Test-endpoint kan benytte Test- eller Prod-certifikat.
Inden denne opdatering kommer online, kommer der en beskrivelse af ændringerne her på Digitaliser.

NHR CheckTool:
Det er et kontrolværktøj (indbygget i NHR), som hver nat kontrollerer konsistensen af NHR's data og kontrollerer om certifikater er OK, om endpoints svarer, udsender mail-advarsler hvis certifikater er ved at udløbe, osv.
Du kan se mere på http://www.nemhandel.dk/spoergsmaal-og-svar#nemhandelsregistret (nederst).

Mvh.
Peter Sone Koldkjær, mySupply ApS
Konsulent for Digitaliseringsstyrelsen