Loading…
Tilbage

Få mere ud af Digitalisér.dk


Her får du 5 gode råd til at få det mest mulige ud af Digitalisér.dk og lærer hvad du kan bruge de små knapper til.

Digitalisér.dk er en platform til samarbejde og videndeling om digitaliseringen af Danmark. Bredden og mængden af indhold gør dog, at nogle brugere har svært ved at finde rundt. Det vil vi råde bod på med nedenstående 5 gode råd til at få mest muligt ud af Digitalisér.dk:

De fem tips vi giver dig, har vi samlet under følgende overskrifter

 1. Engager dig
 2. Søg efter indhold
 3. Hold dig opdateret
 4. Lær funktionerne
 5. Opret indhold

Hvis du synes du har godt styr på de emner, kan du hoppe tilbage til dit øvrige ærinde på Digitalisér.dk, hvis ikke, så brug et par minutter på at læse videre og bliv inspireret til at få mere ud af platformen:

1. Engager dig

Digitalisér.dk er en social platform. Det vil sige at dit udbytte af platformen afhænger af hvor meget du selv lægger i den. Erfaringerne fra vores brugere er, at jo mere de lægger i platformen, des mere får de igen. Derfor:

 • Meld dig ind i grupper
 • Deltag i debatter
 • Kommenter indhold.

Det er altsammen med til at skabe et mere levende og dermed et mere spændende Digitalisér.dk!

2. Søg efter indhold

Indholdet på digitalisér.dk er ordnet i grupper. Nogle grupper er om et emne, andre en løsning, andre noget helt tredje. Indhold på Digitalisér.dk hedder generelt "Ressourcer". En ressource kan være et dokument, en artikel, en standard eller software. Ud over ressourcer findes der nyheder og begivenheder.

Vi hører sommetider fra brugere, at det kan være svært at finde indhold på sitet. Det kan det også være, hvis man forventer at indholdet er ordnet i et redaktionelt vedligeholdt hierarki, det er det ikke.

Ligesom de fleste kender det fra almindelig brug af internettet, så starter det meste med en søgning. Til daglig bruger mange søgemaskiner som Google, Bing eller lignede, så det er ikke vores opfindelse.

Ideen på Digitalisér.dk er, at man søger efter emner som man interesserer sig for. Ofte kan det også være en ide at søge efter personer, man ved laver spændende indhold.

Du kan søge på tre måder:

 • Generelt søgefelt
 • Søg specifikt efter brugere og grupper
 • Standard søgemaskine

På alle sider er der øverst til højre et søgefelt, som søger på tværs af netstedet. Du kan også søge specifikt på grupper eller brugere.

Hvis du er logget ind, er det også herfra at du søger i det indhold, der kun er publiceret i dine grupper.

 

Nogle brugere foretrækker at søge med en standard søgemaskine, da den præsenterer et for dem velkendt interface og ofte giver gode muligheder for filtreringer og lignende. På f.eks. Google kan man begrænse søgeresultatet til sider fra et bestemt website. For Digitalisér.dk ville det være: https://www.google.com/search?q=site%3Adigitaliser.dk skriv dine søgeord i søgefeltet, ved siden af "site:digitaliser.dk", hvis du vil prøve selv.

3. Hold dig opdateret

Når du har fundet det indhold, der er spændende for dig, kan du gøre flere ting for at holde øje med om der kommer ændringer, debat eller lignende. Der er tre måder:

 • Meld dig ind i grupper
 • Tilføj indhold til favoritter

Først og fremmest kan det være en god ide at melde sig ind i den gruppe, der ejer indholdet, så du kan følge med i gruppernes aktiviteter på din profilside. 

På din profilside kan du også få overblik over de grupper, som du er medlem.

Har du fundet noget indhold, f.eks. en debat, ressource eller nyhed, du gerne vil holde øje med, kan du tilføje den til dine favoritter og se dette på din profilside.

Hvis du bruger RSS, kan du fra de enkelte grupper finde links til forskellige lister for den pågældende gruppe.

4. Lær funktionerne 

Indholdet på digitalisér.dk er som nævnt oprettet og vedligeholdt af brugerne. Det medfører at du kan interagere med nedstedet på forskellig vis, fx oprette din egen gruppe, indhold eller oprette et debatindlæg. 

Læs mere funktionerne i hjælpeguiden til Digitalisér.dk

5. Opret indhold

Nu hvor du har fået lidt indblik i tankerne bag Digitalisér.dk og lært hvad du skal se efter for at interagere med sitet, kan du overveje at tilføje noget af dit eget indhold.

Det første du bør gøre, er at se på din profil og f.eks. tilkytte et billede, udfylde arbejdssted, jobtitel og et par stikord om hvad du laver. Det er altid rart at vide hvem afsenderen er!