Loading…
Tilbage

[slettet indlaeg]


[slettet indlaeg]
Profilbillede

En Kodehovedes drøm

Mossa Merhi

Nu hvor du sidder og skal til at overveje projekterne, hvilke muligheder der er indenfor dem, og ikke mindst hvilke udfordringer der nu må møde en, så kan man ikke andet end at tænke på det store billede.

Hvad er det egentlig du ønsker at lave? Hvori ville du mene dit livsværk befinder sig? 

Jeg er Mossa, og er studerende på Københavns Universitet. Det er sådan at jeg aldrig har fundet glæde ved at sætte ting i bås, eller koncentrer mig primært om et givet programmeringssprog, eller retning inden for udvikling. Det bliver man dog nødt til. Man bliver også nødt til at bide i det sure æble så at sige.

Så jeg vil gerne lave simuleringer af bevægelse. Simulering af mekaniske systemer. Jeg vil også gerne lave grafisk renderingsakode og lignende. Begrundelsen for interessen er jo ikke anden end at det er ting man kan se, og netop har nemmere ved at relatere til.

Kod I Ferien sidste år lærte mig dog en utrolig vigtig ting. Ikke al ting man ikke kender til eller drømmer om er uinteressante. 

Det giver anledning til mit helt store spørgsmål!

Hvad ønsker du at udvikle, hvis du bestemte alle forholdene (penge, udviklingstid, sprog)?

Hvis forholdene var til det ville jeg gerne bruge de 40 millioner som CSC skal betale i bod for det sejlende Polsag-system til at samle et hold der kan udvikle et Open Source alternativ, som løser Politiets sagsbehandlings problemer, i en kombination af eksisterende open source systemer.
Håber at en sag som denne får Rigspolitiet til at tænke lidt mere grundigt over valget af leverandør ... blot et spinkelt håb.
Hvad med dig Mossa? :)

Der har vi jo Kræn! Er du sød at fange mig på skype snarest? 

Jeg ville gerne udvikle frit form spil der har til formål at give det kosmiske perspektiv i dets helhed.. Spillet Spore burde have netop leveret det fra en evolutionær perspektiv. 

Der er rigtig mange andre "små" spil derude der prøver at gengive kosmos' dannelse, ved at få lov til at bevæge et himmellegeme og sammenstøde dette med andre himmelobjekter, hvor til sidst at gå fra sten til solsystem.

Måske mangler vi et komplet og realiseret fra the big bang og derefter simulering, der lægger vægt på at formidle viden om netop dette...

Dette var det ærligste svar jeg nogensinde har leveret på netop det spørgsmål. 

Her er min tanke som jeg fik efter have deltaget i Kod I Ferien 2011. Programmel og IT kan ændre samfundet markant og give anledning til så bedre forhold. Det så jeg så tidligt med NemHandel for det ikke skal være løgn. 

Jeg vil elske det, hvis jeg måtte udvikle udvidelser til SKATs system! Jeg synes det er et fantastisk system, som burde være standarden af samtlige offentlige it-systemer i kvalitet. Her er mit problem med det.

Ens årsopgørelse kan generes hver gang noget som helst sker, hos de fleste mennesker i Danmark. Nærmest alle Erhverv har de der såkaldte elektronisk løn- og ferieindberetningssystemer. Dog alligevel skal folk vente et halvt til helt år, før de kan få at vide, om de har betalt nok i skat. 

De kan selvfølgelig godt lave en forespørgelse, men man kunne også gøre det lige så bekvemt som diverse andre services? 

Så ja, hvis jeg måtte bestemme, så ville jeg lave flere bruger-rettet værktøjer til SKAT.dk. Det ville være noget jeg  ville være motiveret til at gøre, for det gavner erhverv, samfund, familie og ikke mindst min egen økonomi.. 

Ja, ja! Lad os være inspirerende og analyserende med flere idéer her!