Loading…
Tilbage

Hvem bruger sociale medier?


Hvem bruger sociale medier? Kommuner er stadig større forbruger af sociale medier. Ikke kun i Danmark, Sverige og Norge – som vist i nedenstående tabel – men globalt. 

Myndigheders brug af sociale medier i Danmark, Sverige og Norge, 2010/2011

Foreksemple har både New York City (USA) og Muscat (Oman) har en strategi for brugen både online, sms og mobile services for borger samt brugerinddragelse i dagligdags beslutninger. Årsagen til myndigheders stigende brug af sociale medier findes i den eksplosive vækst i mobileplatformen som smartphones og tablets - som illustreret i nedenstående grafik.

Incredible things that happen every 60 seconds on the internet (1), 2011

Incredible things that happen every 60 seconds on the internet (2), 2011

Også politisk er der fokus på mulighederne i de sociale medier. Det gælder ikke kun valgkampe som Barack Obama’s 2009 amerikanske valgkampagne, men også valg i bl.a. Sydafrika i 2009, Storbritanien i 2011 samt naturligvis det danske folketingsvalg i september 2011. Folketingsvalget og den efterfølgende regeringsdannelse så bl.a. Margrethe Vestager og Johanne Smidth Nielsen bruge Twitter i vid udstrækning.

For en interessant diskussion af sociale mediers effekt og påvirkning på den politiske, debat, protester, sociale strømning og bevægelser i Mellemøsten, Rusland og Kina tjek Voice of Russia radiodebat (25min).  Jonathan Lea, Andy Williamson og Peter Lekarev diskutere konsekvenserne af sociale medier på politisk protest.