Loading…
Tilbage

Matroska


16-01-2012 09:28:28

MKV er et åbent multimedieformat udsprunget af MFC.

Matroska baserer sig på EBML og kan frit anvendes af alle, hvilket blandt andet har fået Google til at anvende en profil af Matroska som udgangspunkt for WebM-formatet.

MKV understøttes af stadigt flere medieafspillere, men der er endnu ikke native understøttelse i hverken Windows Media Player eller de indbyggede afspillere i iOS eller Android.

Filer og referencer

Titel Type
Projektets hjemmeside Ekstern reference
Formatets specifikation Ekstern reference
Profilbillede

MKV, FLAC m.m. understøttes som standard i Windows 10

Kasper Hovgaard

Den rigtig gode nyhed (som allerede er over en måned gammel): Windows 10, som udgives primo/medio 2015, får "out of the box" understøttelse af bl.a. Matroska og FLAC

Understøttelsen kommer også til at omfatte indlæsning af metadata samt visning af thumbnails i Windows Explorer. Om andre åbne A/V-standarder (f.eks. Vorbis, VPx, Daala, Opus samt WebM containeren) også vil blive omfattet, er endnu ikke klarlagt. Mere ventet var det, at H.265 (HEVC) video codec'et til kompression af UltraHD ville blive understøttet.

Argumenterne for ikke at anbefale MKV som primær videocontainer og FLAC til langtidsbevaring af lyd er således ved at være borte. I hvert fald kan man ikke længere henvise til, at disse formater ikke er bredt understøttet.

Dog tyder intet på, at Apple og Photoshop-firmaet Adobe har tænkt sig at være lige så frisindede.

Profilbillede

DigitalPreservation.gov: Matroska som bevaringsformat

Kasper Hovgaard

[slettet indlaeg] modereret af Digitaliser.dk Admin (02.04.2014)