Loading…
Tilbage

Pilotforsøg om dokumentformater


06-01-2012 13:24:57

IT- og Telestyrelsen gennemførte i løbet af efteråret 2007 en række pilotforsøg, som sammen med en omfattende vidensindsamling danner baggrund for vejledning af myndighederne. Se materiale herunder.

Baggrund
Fra den 1. januar 2008 har Folketinget besluttet at:

  • alle offentlige myndigheder skal kunne modtage tekstbehandlingsdokumenter fra borgere, virksomheder og andre myndigheder i to formater: OOXML og ODF.

  • OOXML og ODF bliver obligatoriske standarder for offentlige myndigheder. Løsninger, der indkøbes efter 1. januar 2008, skal derfor understøtte mindst en af disse åbne standarder og kunne modtage tekstbehandlingsdokumenter i begge formater, evt. ved brug af tilføjelsesprogrammer (plug-ins). At understøtte mindst en af de åbne tekstbehandlingsdokumentstandarder ODF og OOXML vil for eksempel for kontorapplikationer betyde, at den nye kontorapplikation som minimum kan læse, redigere og producere tekstbehandlingsdokumenter i mindst et af de to valgte formater.

  • hvorvidt ODF og /eller OOXML fortsat skal være obligatoriske efter 1. juli 2009 afgøres efter en vurdering af en uafhængig tredjepart.

Filer og referencer

Titel Type
Internal Link Intern reference
Om projektet Ekstern reference
Pilotforsøg 2007 - Leverancer.zip application/octet-stream