Loading…
Tilbage

On Air now - Ray Dee Ohh - Mandags-datastævnemøde - Ugens stemme uge 47 - Søren Johannessen


21-11-2011 07:06:14

 Navn:
Søren Johannessen

Stilling:
Freelancer

Arbejdsplads:
bbox=-180,-90,180,90

Baggrund:
http://digitaliser.dk/resource/2008037

 

 

"Mandag er tåget vejr og kolde morgenstund, mandag er manden li´som mælken morgensur, mandag er NemID ..."

Sorry, Michelle Bea Lund hvisker lige nu i min øresnegl, at Ugens stemme var altså ikke på lokalradioen. "Hvad siger du Michelle, jeg skal sige noget om digitalisering?" Jeg pakker min Spotify playliste ned og finder hurtigt et emne frem til resten af ugen.

Ja, lad os snakke revolution, nærmere bestemt den geografiske revolution i denne uge. Et spøgelse går gennem den digitale verden, det neogeografiske spøgelse. Alle GIS magter og landmålere i den gamle Mercator verden har sluttet sig sammen til en hellig klapjagt på dette spøgelse. Neogeografer i alle WGS84 koordinater, foren jer!

Lad os få hul på ugens emne, hvem er bedre end open data bannerfører Tim Berners-Lee til at give os en lille indsigt i, hvad alt dette her om den geografiske revolution drejer sig? Fem minutters hæsblæsende inspirerende  TED tale fra februar 2010 vil give dig et hint. Det drejer sig om at sætte dine data i spil online og dele dem, og ser vi så hvad der sker.

(i tilfælde af du ikke ser nogen video ovenfor så er linket her)

Fik du set det hele? og hørte du Tims sidste ord  ""We have only just started" - Jeg vil i denne uge sætte fokus på ovenstående emne med konkrete eksempler fra ind- og udlandet.

Tirsdag vil byde på "lokalpolitisk græsrodskortlægning , lokalhistoriske muligheder og fremkomsten af Gør-Det-Selv videnskab"

Filer og referencer

Titel Type
Internal Link Intern reference
Internal Link Intern reference
Internal Link Intern reference
Internal Link Intern reference
Internal Link Intern reference