Loading…
Tilbage

Fejlede fakturaer med forkert profilID


18-11-2011 13:14:20

De seneste uger har mange afsendere af NemHandels dokumenter fået afvist dokumenter med fejlbeskeder i stil med denne:

"Sender is not registered in NemHandel to profile Procurement BilSim 1.0 and role Seller Party."

"Sender is not registered in NemHandel to receive ApplicationResponse for profile Procurement-BilSim-1.0."

Årsagen er at enkelte udbydere af NemHandelsløsninger er begyndt at tjekke om den profil, der er angivet i et OIOUBL-dokument, svarer til afsenders registreringer i NemHandelsRegistret. Hvis der ikke er et match, afvises dokumentet, inden de når modtagerens system. Det indførte tjek betyder, at flere NemHandelsbrugere nu modtager fejlmeddelelser på de OIOUBL-dokumenter de sender og får dem afvist på dokumenttyper og til modtagere, der ikke tidligere har fejlet.

Hvorfor bliver der lavet et ekstra tjek?

En OIOUBL faktura med profilen BilSim signalerer til modtager, at afsender selv kan modtage en application respons (forretningskvittering) - hvis der viser sig at være noget galt med fakturaen. En application respons forudsætter, at modtageren (af den oprindelige faktura) kan finde afsenderen i NemHandelsregistret og se, hvilken adresse han skal sende til. Da mange modtagere har sat deres systemer op til automatisk at genere en application respons, hvis der er fejl i fakturaen og den er sendt med profilen BilSim, giver det fejl i deres systemer, når afsender så ikke kan findes i registret. Derfor har de valgt at afvise fakturaerne med BilSim allerede ved ’døren’, hvis de kan se at afsender ikke er registreret korrekt.

To mulige løsninger for afsender

  1. Hvis afsenders system understøtter modtagelse af forretningskvitteringer og afsendelse af rykkere (OIOUBL ApplicationResponse og OIOUBL Reminder), skal virksomheden registreres med profilen Procument-BilSim-1.0 i rollen som sælger (Seller Party).
  2. Hvis afsenders system ikke understøtter modtagelse af forretningskvitteringer (OIOUBL ApplicationResponse) skal profilen på fakturaen ændres til ’urn:www.nesubl.eu:profiles:profile5:ver2.0’. Modtager behøver ikke være registreret i NemhandelsRegistret, for at sende med NES profile5.

Som tilføjelse til denne ressource findes et XML eksempel på en OIOUBL faktura, hvor profilen er sat til ’urn:www.nesubl.eu:profiles:profile5:ver2.0’.

Filer og referencer

Titel Type
OIOUBL_Invoice_NES-5.xml text/xml