Loading…
Tilbage

Hvem er Jytte Møller Christensen- ugens stemme uge 33?


 

Navn: 
Jytte Møller Christensen

Stilling: 
Digitaliseringschef

Arbejdsplads:
Ballerup kommune

 

Jeg er interesseret i at blogge om lidt af hvert fra dagligdagen som digitaliseringschef.

Jeg er niveau 2 chef (altså lige under direktionen). Vi er tre supportcenterchefer (it/digitalisering, økonomi/personale og ejendomme) der samarbejder meget tæt på at give vores kunder en ensartet tilgang til vores services - f.eks. er det aftalt at  ServiceManagement og 'tilpasset ITIL' finder anvendelse i alle supportfuntkioner.  Er der noget ude i verden hos jer, der har erfaring med at anvende ITIL's procestilgang og 'single point of contact' i et servicefælleskab der dækker meget bredere end it? Er det en vanvittig ide? eller....

Som digitaliseringschef i en forstadskommune til København er det iøvrigt ikke udfordringer der mangler. Vi har f.eks. omlagt hele vores administrative struktur her pr 1.9.- er der nogen der har et bud på hvad det 'koster' it mæssigt :-) ?? Eller er der nogen der interesserer sig for det? Til det sidste: "JA det  er der" - der skal nemlig økonomiseres også på it ressourcere, så hvis jeg formår at forklare direktionen at der er godt 150 it systemer som afspejler organisationen og som efterfølgende skal have omlagt deres organisationstabeller så er de lydhøre. Men hvad er svaret? Er vi på rette vej med en organisationskomponent? Hvad mener leverandørerne af it systemerne...alle it systemere vil jo helst 'eje' eget blik på organisation?

Strategier er også en udfordring - de vælter ned om ørerne på os - KL laver store strategiske udredninger, de omsættes delvist i den fælles offentlige strategi og der er et sandt inferno af aktører, interessenter og netværk der forsøger at bringe indhold og struktur i kaos.  Vi laver skam osse vores egne strategier - de består mestendels af sorteringer i alt det der velvilligt tilbydes - og derfor bla af lokale handleplaner, som er med til at afgrænse, hvad vi netop her i Ballerup finder vigtigt. Men det sidste kan meget hurtigt ændres af et frisk statsligt initiativ, en økonomiforhandling eller simpel mangel på økonomi. Er det derfor overhovedet umagen værd at udarbejde digitaliseringsstrategier? Synes de ledere der skal bruge dem at de er anvendelige? Har vi råd til de processer der skal med-skabe planerne?

 

Se interessante links nedenunder.

Filer og referencer

Titel Type
Sag - og Dokument gruppen Ekstern reference
OIO-udvalget for sags- og dokumentområdet Ekstern reference
Arbejdsgruppe for sag Ekstern reference
Arbejdsgruppe for Dokument Ekstern reference
Internal Link Intern reference
Profilbillede

Digitaliseringschefens travle hverdag

Jytte Møller Christensen

Jeg beklager at jeg altså ikke lige har styr på uge numre - jeg havde sat introen til bloggen på her i uge 33 og selve blogningen på i næste uge - så derfor har der ikke været meget ugens stemme

Har just afholdt møde med leverandøren af ESDH system - det er ikke en triviel opgave at omlægge organisation (og sikkerhedsgrupper) i ESDH systemet. Vi skal i omlægningen ha'  den organisation synkroniseret med AD? eller APOS (nye organisatinskomponent bygget på OIO standarder i iopen source)?... hvordan holder vi styingen på disse nye åbne komponenter? Hvordan afgrænser vi funktionaliteter i tilgrænsende komponenter?