Loading…
Tilbage

Startskud og ændring af produkt; møde med udenrigsministeriet.


27-07-2011 14:50:08

Efter møde med udenrigsministeriet har vi fundet ud af, at vi var nødt til at ændre vores produkt fra den originale idé.

Vores originale idé var som følger: Udvikle en webapp til brug under det danske EU-formandskab. Denne webapp skulle indeholde newsfeed, eventfeed, tweets mm. samt gøre brug af telefonens GPS til lokationsbetinget indhold.

Det viste sig dog, at UM allerede får udviklet et mobile skin til EU-formandskabets officielle website. Det vil sige at de allerede har aftalt med deres webudviklere, at der skal udarbejdes en mobilvenlig version af det officielle site med det meste af det indhold nævnt i vores idé ovenfor, dog uden GPS-funktionalitet.

Vi blev enige om, at det ville være lidt bøvlet at have to webbaserede mobilapplikationer med overlappende indhold. Vi diskuterede derfor forskellige alternativer og fandt ud af, at UM vil afholde en fotokonkurrence i forbindelse med formandskabet og, at en iPhone applikation, ved at kombinere kamera og GPS, ville være et produkt, som UM også ville have interesse i.

Vi har efterfølgende snakket med både Brian og Martin hos ITST, da dette produkt ville stride imod ITST's anbefalinger om webapps i det offentlig samt være i grænselandet (hvis ikke uden for grænserne) af rammerne/idégrundlaget for Kod-i-Ferien.

Vi er dog blevet enige om, at siden webapps stadig har relativt begrænset adgang til smartphone-specifik funktionalitet vil en native iPhone applikation i dette tilfælde i højere grad være på sin plads.

Vore nuværende idé/produkt lyder derfor som følger: Udvikle en native iPhone applikation, der skal kunne bruges til deltagelse i UM's fotokonkurrence ved det danske EU-formandskab 2012. Applikationen skal indeholde følgende funktionalitet: Gøre brug af telefonens kamera til at tage billede. Give brugeren mulighed for at tilføje en lille kommentar til billedet (evt. ALT tag). Benytte telefonens GPS til at fastslå hvor billedet er taget. Uploade billede samt GPS koordinater til UM-specificeret server (vi vil umiddelbart bruge vores egen server til prototypen). Benytte den gemte data til at vise et kort mærket med alle de steder der er taget et billeder samt mulighed for at trykke på en lokation og se det tilhørende billede. Dette skal både være muligt via telefonen og et webinterface. Der er også et aspekt af sikkerhed, der skal på plads.

 

Hermed en lidt lang første update med info om vores projekt. Vi har holdt vores ferie i juli og vil arbejde fuldtid på projektet i hele august.

 

Aske og Niels