Loading…
Tilbage

Opstart af projekt


05-08-2011 18:12:15

Den 24. juni lød startskuddet til 'Kod i ferien'. Vi blev inviteret på brunch, hvor videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen dukkede op og lykønskede os.

Motivationen for at deltage i projektet er rimelig lige til. Som det står skrevet i IT- og Telestyrelsens formål:

"IT- og Telestyrelsen arbejder for at etablere en digital infrastruktur i verdensklasse, så danskerne kan kommunikere elektronisk hvor og hvornår de ønsker det. Danskerne skal også have de nødvendige IKT-færdigheder og føle sig trygge og sikre ved at benytte de digitale muligheder."

Jeg er utrolig motiveret for at drage nytte af mine kvalifikationer for at udvikle et system der kan effektivisere folkeskolen, samt tidligt at uddanne samfundsborgere til brug af IT-infrastruktur. Det er antageligt at flere elever får lavet deres lektier, ved brug af dette system, idét elever altid ved hvad de har for, samt at deres forældre kan få større indsigt i elevernes daglige skolegang og faglige udfordringer. Derudover kan systemet på sigt mindske papirforbruget, med digitale lektier og afleveringer – i stedet for at printe, printe og printe.

Med dette projekt er målet, udover at få udarbejdet digital infrastruktur i verdensklasse, at få skabt et system der kan indføre de aller yngste i vores samfund i IT'ens forunderlige verden. Desuden er open source en af mine store passioner, hvorfor dette projekt også udelukkende bliver udviklet i open source operativsystemet Ubuntu.

Ved at lave et projekt der er tiltænkt folkeskolen er man nødsaget til at overveje en række brugervenlighedsparametre. Projektet bliver en videreudvikling af open source læringssytemet Moodle (http://moodle.org), hvor de fleste funktioner er pillet ud, og nye moduler udvikles specielt til dette projekt. Moodle er et stort, og funktionsrigt system, primært udvkliket til universitetsbrug, der ved første øjekast kan virke meget forvirrende for elever i de mindre klasser. 

IT-Kartellet (http://www.it-kartellet.dk/), der bl.a. står bag CBS' implementering af Moodle, har vist interesse i projektet, og støtter med deres ekspertise.