Loading…
Tilbage

hvad bliver det næste skridt for mobilbankerne?


27-04-2011 12:23:20

Hvad bliver det næste skridt for mobilbankerne? (tweet fra konferencen)

Svar på spørgsmålet og vær med til at skabe debat omkring emnet her på Digitalisér.dk

Profilbillede

Banker og lån bliver mere og mere digitaliserede

John Clausen

Lånemarkedet bliver mere og mere digitalt i takt med den teknologiske udvikling. Mange banker har fulgt med, men der er også en del der halter.

Samtidig bør borgerne stille sig mere kritisk over for deres bank. Der er blevet så nemt at låne penge online, hvilket giver andre muligheder end traditionelle banklån. 

Det giver også en mulighed for at samle sin eksisterende gæld i et samlelån, som du kan læse mere om på https://www.lendo.dk/samlelaan 

Bliver spændende at følge med udviklingen!

Helt enig!

Bankerne halter fortsat efter i den digitale udvikling - og her er det især de store banker, som er påpasselige med at udvikle bedre og smartere digitale løsninger. Dette kan man blandt andet se på, at det er de færreste store banker, der har en aftale med en sammenligningsplatform såsom Bankly.

Dette bør ændre sig i fremtiden, for ellers sakker de store banker bagud - og det ville være ærgerligt, for der er brug for dem, hvis man for alvor skal kunne digitalisere lånemarkedet og derved skabe det bedste produkt for forbrugeren.

ændret af Nikolaj Andersen (29.10.2020)
Profilbillede

Digital investering, overførsler og lån 24/7

Sjanne B.

Generelt set kommer bankerne længere og længere frem i takt med den teknologiske udvikling. Man ser ting som MobilePay, digitale investeringsrobotter som June og meget mere.

Her den anden dag blev jeg også mødt af en person som repræsenterede en dansk bank. Vedkommende var ude at lave field research for at kunne optimere brugeroplevelsen på mobilbanken, og tog notits af adfærden folk havde på forskellige modeller af mobilbanken. Og netop et løft i brugeroplevelsen tror jeg vi kommer til at se i den nærmeste fremtid fra alle banker.

Der er også en tendens til at de yngre generationer ønsker tingene her og nu. Derfor tror jeg også, at det snart vil blive muligt at lave overførsler og betalinger døgnet rundt, samt også ansøge lån og få svar lørdag, søndag og helligdage via mobilen.

Profilbillede

Lån og øvrig bankforretning vil udelukkende foregå online

Fin Fisker

Jeg er helt enig i, at den skærpede konkurrence har fået de fysiske banker op af sofaen! Konkurrencen kommer både fra danske og udenlandske låneudbydere, som er langt længere fremme, når det kommer til online lånevirksomhed.

Går du i en fysisk bank for at ansøge et lån, er det ikke unormalt, at ansøgningsprocessen varer en uge eller to. Vælger du at låne penge på nettet, snakker vi i stedet minutter, før hele processen er overstået. 

De banker, som ikke hopper med på bølgen, vil tabe stort. Vi er alle blevet forvent med, at tingene skal gå stærkt, og det gælder så sandeligt også optagelse af lån og øvrig bankforretning. 

Indenfor kort tid vil de teknologiske fremskridt muliggøre, at alt vedrørende økonomi og finanser vil foregå via mobilen. Kreditkortet er en dinosaur, som ikke længere har sin berettigelse, hvis du spørger mig.

Profilbillede

Bankerne gør det nu ganske godt!

Fie Larus

Ja, man ser det igen og igen, at brancher, hvor konkurrencen er hårdest, er længst fremme i udviklingen. Og jeg må da ærligt talt sige, at bankerne gør det ganske godt, hvad digitalisering angår.

Omvendt har det også været tiltrængt, at der er blevet rusket lidt op i bankbranchen. Der er måske ikke så mange måder at låne penge på, men der er mange måder at gøre det nemmere på. 

Heldigvis har teknologien bag NemID'et gjort det meget hurtigere at blive godkendt til lån døgnet rundt. Der er måske ikke mange, der ved det, men online låneansøgninger bliver godkendt af "robotter". Dette er grunden til, at man kan få svar i løbet af sekunder, efter man har underskrevet ansøgningen med sit NemID.

Det bliver spændende at se, hvilke nye typer initiativer der ser dagens lys indenfor nær fremtid.

ændret af Fie Larus (19.03.2019)
Profilbillede

Bankerne er allerede langt fremme

Simon Broskov

Jeg synes allerede man må konstatere at bankerne er langt fremme, på flere områder. Bedst illustreret ved MobilePay og det kontaktløse dankort, der gør det super nemt at betale & overføre penge. 

Af samme grund, kan jeg ikke helt se det aktuelle i den app du foreslår Jørn. Er den app du beskriver, ikke præcis det behov som MobilePay udfylder? Og hvor Swipp (med langt de fleste banker i ryggen) endte med at tabe kampen. 

Synes det er meget positivt hvordan udviklingen har været i Danmark. Dels når det kommer til muligheden for at ordne lån, overførsler mv. fra mobilen. Dels når det kommer til at låne penge på nettet, hvor renteniveauet og valgmulighederne er blevet rigtig fornuftige. 

Men jo, efter NemID, MobilePay og kontaktløse dankort, bliver det da spændende at følge det næste skridt af pengeinstitutterne. 

Profilbillede

Mobilbankerne næste skridt

Jørn Larsen

Bankerne har sikkert en masse planer  for fremtiden og de vil sikkert gerne overraske markedet så der må man vente og se hvad der kommer.

En ide som vi meget gerne vil føre ud i livet er betaling med app'en både betale for køb i forretninger og overføre penge fra App til App. App til App penge ville være ret nem at indføre som man kender det fra Bump App'en.

Hej Jørn,

Hvordan forestiller du dig betaling med app?