Loading…
Tilbage

Varsling af 100 % udfasning af OIOXML Elektronisk Regning


OIOXML faktura standarden har været under afvikling i mange år, men der har stadigt været mulighed for en modtage OIOXML faktura via Nemhandel infrastrukturen og foretage registreringer i NemHandelsregisteret (NHR) på dokumentprofilen OIOXML Elektronisk Regning.

Nemhandel/Erhvervsstyrelsen varsler hermed en 100 % udfasning af OIOXML Elektronisk Regning i Nemhandel:

  • 15.05.2022: Dokumentprofilen for OIOXML Elektronisk Regning bliver inaktiveret. Det betyder i praksis, at der ikke kan oprettes nye modtager-endepunkter i NHR på denne dokumentprofil. Der vil stadig for mulighed for at vedligeholde eksisterende modtager-endepunkter.
  • 15.11.2022: Dokumentprofilen for OIOXML Elektronisk Regning bliver spærret og efterfølgende slettet fra NHR således, at der teknisk ikke kan udveksles OIOXML fakturaer via Nemhandel infrastrukturen.

Alle brugere af Nemhandelsregisteret / Nemhandel service provider opfordres til allerede nu at sikre denne 100 % udfasning ved at fjerne dokumentprofilen OIOXML Elektronisk Regning fra jeres registreringer i NHR.

Med venlig hilsen

Nemhandel teamet

Profilbillede

Er OIOXML deaktiveret som annonceret? Hvordan bliver den videre proces?

Kasper Grøndahl Christensen

Er OIOXML deaktiveret i NHR som annonceret? Jeg har netop forsøgt at registrere en modtager i NHR Test med en OIOXML profil gennem PORS2 API'et. Registreringen gik igennem uden fejl. Jeg kunne dog ikke efterfølgende slå den op, da https://registration-test.nemhandel.dk/ svarer med 404 - Not Found.

Jeg forsøgte så i NHR produktion at lave en ny profilpakke der inkluderer OIOXML, og det fungerede tilsyneladende også fint. 

Endelig vovede jeg et øje, og forsøgte at lave en registrering i NHR produktion med OIOXML understøttelse via PORS API'et - og det fungerede!

Så, mine første spørgsmål er: Er den annoncerede deaktivering af OIOXML overhovedet gennemført? Hvis ikke, hvornår sker det så?

Dernæst kunne jeg godt tænke mig lidt flere detaljer om, hvad der kommer til at ske 15. november. Vil OIOXML blive fjernet fra alle profilpakker automatisk, eller er det nødvendigt som registrator at gøre noget aktivt? Vil registreringer af endpoints der understøtter OIOXML + andre profiler blive bibeholdt, blot uden OIOXML, eller vil hele registreringen forsvinde? Hvad med registreringer der KUN understøtter OIOXML?

Endelig ville jeg gerne bede om at nogen kaster et blik på https://registration-test.nemhandel.dk/ da den åbenbart ikke kører - og ellers er et nyttigt værktøj til test.

Mvh. Kasper

Hej Kasper,

Inaktivering af OIOXML er ikke lagt på endnu. Det vil ske i forbindelse med en kommende servicevindue på Nemhandelsregisteret (NHR). Der kommer information ud om, hvornår dette sker. 

Der kommer også yderligere information om den videre proces.

Med venlig hilsen

Nemhandel teamet.