Loading…
Tilbage

Værdien af links


01-05-2019 10:44:47

Hvordan bliver vi fundet på google, er et spørgsmål som mange virksomheder stiller sig selv. Men det er faktisk ganske enkelt og så alligevel ikke. Man skal nemlig helst være god til SEO, så man kan blive fundet gennem organiske søgeresultater, altså SEO-delen. Det er her man bliver belønnet for at være god til SEO, hvis man rangerer højt på Google.

Det handler derfor om at bruge de rigtige søgeord, have en masse god og relevant content og til sidst kræver det også at man har relevante links – både internt og eksternt.

Restauranter i Kødbyen

Brødtekst med link til earlybird.dk/restauranter-koedbyen med søgeord Restauranter i kødbyen

Det er nemmest at forklare værdien af links gennem et eksempel. F.eks. konkurrerer restauranterne mod hinanden om nogle af de samme søgeord, som f.eks. Restauranter i Kødbyen. For at rangerer højt på netop dette søgeord i Google, så handler det selvfølgelig om at bruge dette søgeord i sin tekst på siden, men samtidig bør man have links både internt og eksternt. Disse links skal gerne have en relevans til den side, som man linker til og fra.

Interne links på din side hjælper Google til at finde din side, så man nemmere kan rangere godt. Google kommer i tide og utide forbi din side og crawler den for netop at rangere den i deres søgemaskiner, og hvis Google crawler en side med interne links, vil den se det som om at der er noget relevant på landingssiderne for de links, der er på siden, og dermed vil den også crawle disse og rangere dem på Google.

Eksterne links fungerer som digitale anbefalinger, og det gør at Google vil rangere din side højere, hvis den har relevante links fra andre eksterne sider.

Et eksternt relevant link, kan være ligesom disse, som Earlybird har lavet til restauranterne i Kødbyen. Google altså nemmere kunne finde deres sites, og anbefalingerne gør, at Google vil rangere landingssiderne højere.

Tak for indlægget.

Et andet godt tip er at oprette profillinks på forums eller sites med høj DR, eksempelvis steinberg.net eller ello.co

Det har vi bl.a. selv gjort.

Venlig hilsen

Hans
mettepshop.dk

modereret af Digitaliser.dk Admin (23.01.2020)
Profilbillede

Endnu en mulighed

William Møller

Rigtig gode bud her i tråden.

På Badevaerelsepriser.dk havde vi held med at oprette en indsamling til nødhjælpsarbejde i forbindelse med orkanen Maria på Caremaker.dk. Det kræver naturligvis, at man er villig til rent faktisk at indsamle og donere, men hvis man er det, er det en god linkmulighed.

modereret af Digitaliser.dk Admin (23.01.2020)

Hej

Det virker som det helt rigtige sted at spørge her. 

Jeg arbejder i øjeblikket på linkbuilding til , og søger i den forbindelse links til nogle gode gratiskataloger jeg kan benytte. 

Kan nogle af jer, evt. sende nogle gode links. 

 

MVH

Caroline F. Stojkovic

modereret af Digitaliser.dk Admin (23.01.2020)
Profilbillede

Kvalitet kontra kvantitet

Nicas Laier

Helt enig og gode input.

Relevans og kvalitet af links er key og at skaffe links indenfor samme branche er en god måde at starte. Naturligvis skal din egen side også være relevant, for hvis bounceraten er for høj gør det kun mere skade end gavn mht. Google.

Så vi er også utrolig interesseret hvis nogen har noget inspiration til vores webshop omkring ski og skitøj.

[slettet indlaeg]
Profilbillede

Flere Links til siden

Nadia Rebsdorf

Hej,

Det er lykkedes mig at trylle et par links frem siden sidst. Jeg er dog stadig interesseret i at høre fra nogen af jer, om I har et sted, hvor I henter inspiration til selv at skrive små artikler om jeres sider. Jeg er interesseret i artikelsider gerne angående smykker og ure på dansk til min side Smykker og ure.

Tak for hjælpen.

Der findes en del artikeldatabaser på nettet hvor du gratis kan skrive artikler.

Du kan også kommentere på bloggeres indlæg eller måske få lov til at lave gæsteindlæg eller samarbejder. På rejsetilbud.dk er vi heldige at der er mange rejsebloggere, men jeg kan forestille mig det samme gør sig gældende i smykkebranchen

Profilbillede

Linkbuilding relevans og nu også favicon i SERPs

Lars Hansen

Der er fint at vi alle stræber efter at have gode placeringer i Google, og relevans er helt sikkert vejen frem for at opnå bedre placeringer. Links er vigtige, men Google prøver hele tiden at finde veje til at reducere vigtigheden af links, så fx CTR på søgeresultater og om man klikker tilbage til søgeresultaterne igen med det samme efter at have besøgt en side er også signaler på relevans som Google benytter.

Senest har de også på mobile søgninger indført, at favicon er synligt i søgeresultaterne og det tænker jeg vil give et lille løft i CTR for de sites som benytter det. Vi har selvfølgelig implementeret det på vores Snedker Næstved website og forventer at det snart vil vises i de mobile søgeresultater.

Profilbillede

Linkbuilding er 0 uden content

Fanny Fredskilde

Linkbuilding er rigtig nok en vigtig del af SEO. Det påvirker Domain rating direkte, og jo højere DR jo bedre. Men hvis siden ikke er stærk på content delen som fx vores ikke er endnu: https://www.geterw.com/ , ville jeg først fokusere på at få den del klar. Og derefter linkbuilding delen.

Profilbillede

Link-trianglen

Pernille Vesterled

Det lyder helt rigtigt, Ann. På vores hjemmeside har vi faktisk udvidet modellen og arbejder med en "link-triangle" af både styrke, relevans og troværdighed/autoritet. Det giver rigtig god mening for os

Profilbillede

Altid en faktor

Peter Bæk

Mens spillereglerne i Google SERPS hele tiden ændres, så er backlinks nok den ene rankingfaktor, som med sikkerhed aldrig forsvinder helt :-)

Profilbillede

Forskel på links

Diana Lassen

Du nævner relevans som faktor for værdien af et link.

Den anden vigtige faktor er autoritet.

Der er naturligvis kæmpe forskel på at få link (anbefaling) fra dr.dk i forhold til en nystartet hjemmeside, selvom emnet er relevant.

Yes. Stadig den mest afgørende faktor. Indtil videre da. :-)

Profilbillede

Interessant.

Klara Johansen

Interessant læsning. Det vil jeg gå videre med.

Helt enig Klara :)

Linkbuilding og masser af godt content er vigtigt.

Der findes masser af gratis links man selv kan oprette derude. Dog er det ofte linkkataloger eller sider med meget generelle emner. 

Den største udfordring er at finde domæner med høj autoritet som også er relevante. Her er outreach nok nærmere vejen frem. 

Når det så er sagt, så er det er også vigtigt at få forskellige typer af links og have fokus på en variet linkprofil. 

 

Mens spillereglerne i Google SERPS hele tiden ændres, så er backlinks nok den ene rankingfaktor, som med sikkerhed aldrig forsvinder helt :-)