Loading…
Tilbage

Det fælles designsystem for selvbetjeningsløsninger, der skal på borger.dk og Virk, er trådt i kraft


02-04-2019 09:33:54

Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen har lanceret et nyt fælles designsystem til selvbetjeningsløsninger, der skal på borger.dk og Virk. Designsystemet erstatter hermed officielt HTML-guiden til borger.dk og Designmanualen til Virk.

Systemet bygger på internationale og gennemtestede designprincipper, der skal skabe bedre og mere genkendelige brugeroplevelser på tværs af de offentlige selvbetjeningsløsninger. Designsystemet skal gøre det nemmere og mere effektivt for myndighederne at udvikle løsningerne. Systemet indeholder derfor både generelle visuelle retningslinjer og konkrete tekniske implementeringer, der er lette at anvende og løbende kan videreudvikles og forbedres.

Med det fælles designsystem kan myndigheder fremover deltage aktivt i videreudviklingen af designsystemets indhold – enten via Samarbejdsforum eller ved at indsende fejlmeldinger, ændringsforslag og nye ønsker. Designsystemet har et dedikeret team, der tager imod henvendelserne, så designsystemet løbende bliver opdateret og forbedret i takt med den digitale udvikling. Læs mere om, hvordan du bliver en del af Samarbejdsforum, og hvordan du indsender forslag i designsystemet via linket nederst.

Bemærk, at det fælles designsystem udelukkende gælder for udviklingen af nye selvbetjeningsløsninger, der skal på borger.dk og Virk samt større opdateringer af eksisterende løsninger til de to portaler, præcis som det er tilfældet i dag med HTML-guiden og Virks Designmanual.

Det fælles designsystem findes online og kan tilgås af alle via dette link: Det Fælles Designsystem

Sejt tænkt. Og mange tak for linket :)