Loading…
Tilbage

DAWA’s demo apps – find.aws.dk


05-02-2019 09:41:24

Når man læser DAWA’s dokumentation, er det ikke altid lige let at overskue DAWA’s anvendelsesmuligheder. For at gøre det lettere, har vi lavet en række kørende demo apps, som viser dig eksempler på, hvad DAWA kan bruges til. I den kommende tid vil vi præsentere dig for DAWA’s demo apps. Vi starter med find.aws.dk.

Find.aws.dk

Find.aws.dk’s primære formål er at informere om en given adgangsadresse. Du starter med at indtaste en adgangsadresse i øverste højre hjørne. Når adgangsadressen er valgt placeres den på kortet:

Hvis du vil anvende et andet baggrundskort klikker du på knappen i nederste, venstre hjørne, hvor du kan vælge forskellige baggrundskort. Ved brug af samme knap kan du tilføje lag som viser adgangspunkter, vejpunkter, vejpunktlinjer, vejnavnelinjer, vejnavneområder samt vejtilslutningspunkter:

Hvis du vil vide mere om adgangsadressen klikker du på adresselinket i boblemarkøren:

Hvis du ønsker oplysninger om hvilke administrative inddelinger, hvilken by eller bydel et givet punkt på kortet ligger i, højre klikker du på punktet, og du bliver præsenteret for en lille menu:

Her vælger du 'Hvor':

Herefter kan du dels se hvilke inddelinger punktet ligger i; dels få mere at vide mere om en given inddeling ved at klikke på det tilsvarende link. Klik f.eks. på jordstykkelinket:

Det var en lille præsentation af demo app’en find.aws.dk. Lad os se, hvad den er lavet af.

Leaflet er anvendt til at etablere Kortforsyningens kort som baggrundskort, samt tilføje WMS lagene om adresser og vejnavne fra AWS Suitens korttjenester.

Indtastningen af adgangsadressen er implementeret vha. DAWA’s autocomplete komponent. Oplysninger om adgangsadressen kommer fra anvendelse af DAWA’s adgangsadresse API. Oplysninger om et givet sted er implementeret vha. DAWA’s mange reverse geokodnings API’er, som f.eks. jordstykke reverse geokodning.

Du finder alle oplysninger på hvordan find.aws.dk er implementeret i find.aws.dk's kildetekst på GitHub.

Profilbillede

Adressepunkter ikke markeret

Lars Ellebjerg

Hej Finn

Tak for en fin lille app. Den er slet ikke så tosset at orientere sig i. I en snæver vending er det lettere end så mange andre muligheder, som fx at logge på DAR.

Men det undrer mig, at der er en del adresser, der ikke vises. Adresserne kan søges frem, og de tilhørende vejpunkter og vejpunktlinjer vises fint, men selve adresserne vises ikke. Her i Hvidovre gælder det fx. Gungevej 8, 8A og 10, Høvedstensvej 70 og Kastanienborgvej 1-9. Disse er fundet på et enkelt opslag.

Vh Lars

Hej Lars

Jeg kan ikke genskabe problemet.

Se screendump.

Mvh.
Finn

 

Hej Lars

En god kollega, som læste dit indlæg bedre end jeg gjorde, har nu forklaret mig problemet.

Du ret. Der mangler nogle husnumre når man slår adresselaget til.

Det skyldes at laget er opdelt i mange tiles, hvor husnumre som ligger på grænsen af en tile ikke vises.

Jeg har endnu ikke kunne få Leaflet til at anvende single tiles. Hvis der er nogen der kan hjælpe mig med det, må de endelig henvende sig.

Mvh.
Finn