Loading…
Tilbage

Folk giver slet ikke kredit nok til folkene bag sociale medier


11-07-2018 18:38:32

Der er løbende masser af diskussion omkring, hvordan iværksættere og særligt digitale iværksættere gavner Danmark. Selvfølgelig er der altid fokus på, hvor mange penge der bliver tjent, hvor mange arbejdspladser, der bliver skabt osv, men der er en lang række mere grundlæggende ting, som vi bør lovprise den digitale iværksætter for. 

1: Iværksættere gør IT tilgængeligt 

Den første store fordel ved iværksættere er, at de gør IT langt mere tilgængelig. Når man skal forklare hvorfor Facebook er bedre end det gamle Messenger og hvorfor Google er bedre end Yahoo, så skyldes det grundlæggende at det er nemmere at bruge, særligt for dem, som ikke har de helt store tekniske evner. 

Der er kort sagt penge at tjene, hvis man kan opfinde noget, der gør at selv den med mindst teknisk snilde kan anvende et givent produkt eller en given tjeneste. Det er derfor i høj grad iværksætternes fortjeneste, at digitaliseringen løber så hurtigt som den gør. 

2: Iværksættere spreder viden i jagten på profitten

En anden ting som vi skal takke ivæksættere for, er at de spreder deres viden i jagt på deres profit. Man bliver ikke særlig god til at sælge noget, hvis man ikke ved noget om det givne emne. Det gælder særligt på nettet. Hvis man gerne vil sælge eksempelvis babytøj skal man vide noget om det. Hvis man gerne vil lave affiliate marketing, så skal man også vide noget om det.

For tekst bliver kun vigtigere for Google så hvis du ville skrive noget om eksempelvis maveproblemer, så skal du virkelig bruge tid på at ressearche det til bunds. Det har man eksempelvis gjort hos hjemmesiden mave-problemer.dk. Her kan man finde virkelig gode artikler om en lang række emner inden for dette område. Så iværksættere jagter muligvis profit, men de gør os alle klogere undervejs. 

3: Iværksættere inspirerer iværksættere

En tredje og sidst ting, som man ikke skal glemme er, at ivlærksættere inspirer andre til at blive iværksættere. Det er konkurrencegenet der er på spil og ved  at nogle får sucess så vil der altid være nogle, der tænker at det kan de i hvert fald også gøre. Og så gør nogle ud og opfinder noget der bliver en endnu større sucess.

Det skal vi virkelig være taknemmelige for. Hvis ikke Microsoft havde haft så stor sucess med Windows havde Apple næppe været der hvor de er i dag med deres computere.