Loading…
Tilbage

Brugervenlighed på din blog


06-07-2018 15:04:40

Mange personer er begyndt at dele deres liv med andre gennem en livstilsblog. Men hvad skal en blog have, for at den tiltrækker læsere? Her kommer nogle bud på, hvad en god blog indeholder, og hvad den gør for at beholde læsere på siden.

Hvem blogger?

Førhen har blogs primært været drevet af kendte eller velhavende mennesker, som delte indblik i deres glamourøse liv med blogindlæg. I modsætning til disse blogs er en række almindelige mennesker begyndt at dele deres liv med andre mennesker. Denne type blogs viser et helt normalt liv med helt normale op og nedture. Dermed sætter denne slags blogs fokus på tabuer, som de forsøger at nedbryde ved at italesætte disse. Det er vigtigt at få fokus på hverdagsaspekter, hvorfor denne type blogs er blevet ret populære.

Emnet er ikke det eneste relevante ved bloggen

Det er ikke kun emnet som skrives om i et givent blogindlæg, der afgør indlæggets værdi. Det er vigtigt at sørge for god brugervenlighed på sin blog, hvilket jeg tror, at mange glemmer. Det lader til, at mange bloggere blot tænker, at deres indlæg skal omhandle et spændende emne, og så vil folk gerne læse det. Det er dog ikke udelukkende tilfældet, for hvis brugervenligheden ikke er i top, vil læseren ikke læse hele indlægget.
Man skal altså med sin blog, sørge for, at folk har lyst til at blive på siden og læse videre. Hvis mange brugere går ind på bloggen, for hurtigt at forlade siden igen, har dette en negativ effekt. For Google holder øje med, hvor lang tid en bruger befinder sig på hver side. Hvis mange personer hurtigt forlader siden igen, vil det se dårligt ud i Googles øjne, da bloggen vil fremstå irrelevant for søgningen. Det er ikke godt, da man som blogger gerne vil have, at bloggen er relevant for bestemte søgninger, som man gerne vil rangere højt på.

Tjek for fejl

Der er mange ting, som spiller ind i målet, om at gøre en blog brugervenlig. Som oftest er indlæg på en blog plaget af en del sproglige og grammatiske fejl. Det kan være ganske forstyrrende at kæmpe sig gennem et blogindlæg uden kommaer, med talesprog, taste- og stavefejl og lignende. Det kan desværre resultere i, at man mister læsere på sin blog, hvorfor det er relevant at læse korrektur på sin blog, før man uploader. Ydermere finder flere personer det provokerende at læse bandeord, hvorfor man også bør kontrollere sit brug af dette, hvis man ønsker at bibeholde et så stort klientel som muligt.

Jeg har fundet denne blog, som vil understøtte de følgende gode råd, jeg bringer: https://you-go.dk/bloggen/toscana/

Et godt råd, som denne blog følger, er at have billeder for hvert indlæg. Det supplerer de skrevne ord godt, og gør det behageligt for øjnene at glide over skærmen. Ydermere sørger denne blog for at beholde en læser ved at linke til andre indlæg, som er relateret til det læste. Dermed kan man hurtigt komme fra indlæg til indlæg, og finde flere interessante emner, man gerne vil læse.

På farten

Når man følger blogs, skal det kunne være nemt at tilgå dem – også i hverdagens hast. For eksempel har man spildtid når man sidder i et tog eller andre lignende tilfælde, hvor man som oftest griber telefonen, for at udnytte tiden. Derfor er det vigtigt at man kan tilgå bloggen både fra computer og tablet, men også fra smartphonen, da det som oftest er den folk bruger i hverdagen.

Der er mange elementer, man skal medtænke i udarbejdelsen af en blog. Det handler ikke kun om at fange læsere med et givent indlæg, men også at bibeholde læseren for egen skyld, da Google holder øje.

Profilbillede

Tak for de gode tips

Anders Jensen

At brugere hurtigt forlader hjemmesiden, kaldes vidst populært for 'Bounce-rate'. Sammen med den generelle brugervenlighed, overskuelighed og løbende opdateringer er det nogen af de ting, jeg fokuserer på at forbedre selv. Tak for de gode tips her i indlægget!

Jeg har selv en mindre hjemmeside, hvor jeg blandt andet skriver om Aktiehandel og privatøkonomi. 

modereret af Digitaliser.dk Admin (12.10.2020)
Profilbillede

Hvad med bloggingtjenesterne?

Sjanne B.

Jeg blogger selv på bloggersdelight.dk, men der kan man som gratis bruger ikke gøre så meget ved brugervenligheden. I forbindelse med publiceringen af mine små indlæg om investering har jeg dog tænkt lidt over hvilket alternativ der måske vil være bedre for mig :)

modereret af Digitaliser.dk Admin (12.10.2020)