Loading…
Tilbage

Brugervenlighed på din hjemmeside er et vigtigt aspekt af SEO


29-06-2018 15:39:33

SEO handler om utroligt mange forskellige aspekter. Noget som jeg ofte oplever at folk glemmer, er at brugervenligheden på din hjemmeside også er et vigtigt punkt. Det er ikke nok at folk kommer ind på din hjemmeside, de skal også blive der.

Grunden til at det er vigtigt at få personer til at blive længere på din hjemmeside er først og fremmest for at de når at læse noget om dit produkt. Men det er også vigtigt i Googles øjne. En rankingfaktor i Google handler nemlig om afvisningsprocenten på din hjemmeside.

Hvis folk forlader din hjemmeside hurtigt igen, opfatter Google det som om at din hjemmeside ikke er relevant for søgeresultatet, hvilket kan føre til at Google rykker din hjemmeside længere ned.

Google kigger samtidig på sider pr. session, så hvis det er nemt at navigere rundt på din hjemmeside, så man ikke kun kigger på en men flere sider, kan det påvirke dine rankings positivt.

Nedenfor har jeg samlet 5 af de ting, som jeg synes spiller en stor rolle for brugervenlighed.

 

Struktur

For at din hjemmeside er brugervenlig er strukturen afgørende, så det er nemt at overskue hjemmesiden herunder tekster, billeder og hvordan man navigerer rundt på hjemmesiden.

 

Gode tekster

For at folk bliver længe på din hjemmeside, er det vigtigt at teksterne er overskuelige og nemme at læse, så læserne får lyst til at læse hele teksten.

 

Interne links

Noget tredje, som spiller en stor rolle i forhold til sider pr session er interne links. Er det nemt at komme rundt mellem forskellige sider og er de interne links placeret korrekt, vil personerne nemmere komme videre til andre sider.

På hjemmesiden Plaza har de fx valgt at placere forskellige interne links i bunden af siden, så det hele tiden er muligt at komme videre til andre sider, hvilket jeg synes er en god måde at stille det op på.

 

Hurtig sideindlæsning

Et aspekt som længe har spillet en stor rolle hos Google er sideindlæsning. Hvis din hjemmeside er langsom, bliver det set dårligt i Googles øjne og samtidig er der ingen der gider at vente på en langsom hjemmeside.

 

Mobilvenlighed

I tiden hvor Google Mobile First er ved at blive udrullet, er vi selvfølgelig nødt til at nævne mobilvenlighed. Flere og flere søgninger foretages fra mobile enheder og derfor skal din hjemmeside også være mobilvenlig, hvis du gerne vil have de gode placeringer i Google.

Profilbillede

Godt indlæg

Peter Mikkelsen

Super informativt indlæg og takker for de gode seo tips.

 

Mvh

Peter

dealicious.dk

modereret af Digitaliser.dk Admin (03.04.2020)
Profilbillede

Øget fokus på hjemmesiders mobilvenlighed

Tobias Pedersen

Hej Katrine. 

 

Det giver supergod mening, at Google belønner hjemmesider, der har fokus på brugeroplevelsen af hjemmesiden! 

Det er også min oplevelse, at Google belønner hjemmesider, der skriver tekster, som har en vis længde. Teksterne på hjemmesidesiden må altså hverken være for korte eller for lange.  

Med hensyn til mobilvenlighed, så har vores hjemmeside klart flest besøgende fra mobiler, så mobilvenlighed er alfa og omega for os, og min tese er, at der kun kommer endnu mere fokus på hjemmesiders mobilvenlighed i fremtiden.  

Tusind tak for et godt indlæg! 

M.V.H.

Tobias Pedersen

modereret af Digitaliser.dk Admin (11.02.2020)
Profilbillede

Links fra Google

Jesper Nissen

Hej Katrine

En ting folk tit ikke tænker på omkring seo og linkbuilding er, at du også kan få links fra Google. Og med links fra Google tænker jeg specifikt på Google My Business, samt Youtube. Google My Business, eller GMB, er en gratis platform leveret af Google. Her kan man skrive information ind omkring ens virksomhed, og Google bruger så denne information til at indeksere din hjemmeside, og placere den i forhold til andre virksomheder. Jeg har skrevet et blogindslag om det her. 

En ting der er meget gavnligt er, at skrive ugentlige opslag på din GMB profil, og så linke fra opslaget til din hjemmeside. Du får på denne måde et gratis link fra verdens stærkeste hjemmeside google.com. 

Desuden kan man med fordel lave en seo-optimeret Youtube profil. Når du uploader Youtube vidoer, kan du i beskrivelsen indsætte links til din hjemmeside. Det er nemt og gratis...

Med venlig hilsen 

Jesper Nissen

 

 

 

modereret af Digitaliser.dk Admin (11.02.2020)
Profilbillede

Få links fra leverandører og partnere

Jørgen Koch

Lidt ekstra information, der kan være brugbart for alle.

Vi arbejder med at få leverandører og partnere til at linke til vores side. I mange tilfælde vil leverandører og partnere gerne sætte et link til os fra deres hjemmeside.

Når der er mange links til din side, der kommer fra sider, der ligner din, så øger det troværdigheden betydeligt. Dette gør, at du kommer frem i resultaterne med høj troværdighed.

Vi har ligeledes skrevet lange tekster om vores produkter, som f.eks. er testamenter, fremtidsfuldmagter, ægtepagter, mv. De lange tekster er bare ikke nok, der skal større troværdighed til.

Vh. Jørgen

modereret af Digitaliser.dk Admin (11.02.2020)
Profilbillede

Tak for hjælpen med gode SEO tips.

Hans Peter Jakob

Tak for hjælpen med gode SEO tips.

Profilbillede

Jeg har haft succes med mange, lange tekster

Kaj Jensen

Tusind tak for en overskuelig liste med brugbare råd til, hvordan man bruger SEO i praktsis. 

 

Jeg arbejder med trykprøvning og isolering, og SEO er et ret ukendt område for mig. Da jeg talte med en person, der har styr på det med SEO, sagde han, at jeg med fordel kunne skrive lange kategoritekster, da Google vidst nok god kunne lide, når man skrev lange tekster til brugerne af hjemmesiden. 

 

De lange tekster på min hjemmeside har helt sikkert virket, og jeg kan se, at jeg ligger højere i søgeresultatet på mange af mine kategorier, end jeg gjorde inden, jeg fik sat teksterne ind på hjemmesiden. 

 

Det er blot et lille fif, jeg vil give videre til de andre håndværkere, der måske heller ikke ved så meget om SEO - præcis ligesom mig :) 

 

M.V.H. 

Kaj Jensen

modereret af Digitaliser.dk Admin (11.02.2020)
Profilbillede

Tak for en overskuelig oplistning af råd om SEO.

Nick Myhre

Tak for hjælpen med gode SEO tips.

 

Det er en god overskuelig liste med råd. Jeg har selv en mindre virksomhed med salg af udstillingsudstyr til hunde, og har igennem en årrække brugt et større beløb på google addwords og lign.


Men hvor nemt er det, at få samme værdi ud af SEO? Findes der en beregning på dette, hvis man f.eks. kun har få ord man vil findes på? Jeg har pt. 3 ord som er vigtige for mig i forhold itl udstillingsudstyr. Det kan være trimmebord, blower eller hundebur.

 

På forhånd tak, lad mig høre fra jer.

 

Nick Myhre

Dogwash

Super fedt indlæg!

Jeg har brugt en del af de samme tips og idéer til optimering af Fredensborg Vandrerhjem.

Husk også at lave en SSL (Secure Sockets Layer), der er en krypteringsprotokol. Det skaber en større følelse af tryghed hos den besøgende.

Helt enig!

Vi har også brugt SSL, da vi har med meget personfølsomme data at gøre, når vi opretter testamenter, fremtidsfuldmagter og andre juridiske dokumenter hos os.

Uden SSL, så går det simpelthen ikke.

Profilbillede

Nyt mobil SERP design

Kirsten Pedersen

Google har stadig mere fokus på mobil og har nu indført, at fx favicon vises i de mobile SERPs. Dette vil helt sikkert hjælpe på CTR for de websites som har deres favicon på plads, og bedre CTR kan lede til bedre placeringer i SERPs.

Vi er selv ved at lave er redesign så Brandtex bluse og kjole står tydeligere og med Favicon i de mobile SERPs.

Profilbillede

Super indlæg med gode pointer

Flemming Pedersen

For en murer som mig, kan SEO-verden godt virke lidt kringlet og uoverskuelig. Så tak for et godt indlæg, som kommer med konkrete punkter til, hvordan vi kan gøre vores hjemmesider bedre. 

 

Jeg har selv prøvet at lægge videoer og billeder af det daglige arbejde op på min hjemmeside, hvilket jeg har fået rigtig god respons på!

 

M.V.H.

Flemming fra https://murerenborkop.dk/ 

ændret af Flemming Pedersen (11.04.2019)

De første tre har altid været vigtige, men hastighed og mobilvenlighed bliver bare vigtigere og vigtigere

Profilbillede

Gode pointer

Anne Falkenberg

Lærte meget af dette indlæg. Tak for det.  

Profilbillede

Godt indlæg og vigtig pointe

Laust Kehlet

Tak for en god guide og nogle vigtige pointer!

Profilbillede

Brugervenlighed er alfa omega

Simon A

Helt enig. Ift. SEO og hjemmesider i dag, er brugervenligheden altafgørende for at man opnår resultater. En hjemmeside skal jo både passe til mobiler, tablets og computere, samtidig med at brugerne er utålmodige.

Gode pointer!

Profilbillede

Super brugbart indlæg

Teit Rasmussen

Tak for en fin guide med gode input.

Meget informativt og brugbart. 

Teit - designpsykologi 

Profilbillede

Tak for guide.

Søren Heick

Meget informativ.

Tak for guide

Profilbillede

Interne links?! Hjælp

christian Jakobsen

Hej Katrine, 

Hvordan vil du bruge de interne links på fx forsiden af vores hjemmeside www.mybaser.dk og til vores produkt side https://mybaser.dk/products/parasolfod-til-haven-med-sandsaekke vil du i teksten i bunden henfører til linket eller fx til et ord som parasolfod?

Hvad når vi så har forskellige produker så som en parasolfod til altenen og sandsække for jeg har nemlig hørt at google heller ikke vil have for mange interne links? Så vil du så drive kunderne frem og tilbage i forskellige afsnit af hjemmesiden eller? For på vores hjemmeside giver det ikke mening at indsætte linkene i bunden.

Jeg håber du kan hjælpe
Mvh

Christian 

Baser

Profilbillede

Super fint indlæg

Helge Hansen

Jeg er meget enig i indlægget - nøgleordet må siges at være kvalitet. Det gælder ikke kun ift SEO, men også andre digitale marketing tiltag. Selv bruger jeg primært SEO på min hjemmeside - folket må meget gerne hoppe ind, og se om der er nogle råd til diverse. :D 

Profilbillede

Informativt indlæg

Kennet Mortensen

Efter at have læst det her indlæg, fik det mig til at kigge mod min egen hjemmeside Hjalthor.dk. Jeg bider fast i ordet overskuelighed og synes personligt selv, at det er nemt at finde rundt på siden. Er det også jeres fornemmelse?

Håber, I vil tage et kig. 

/Kennet

ændret af Kennet Mortensen (27.08.2018)
Profilbillede

Rigtig godt!

Martin Pihl

Det fungerer rigtig godt med video content - noget som siden StudentCrew har lavet godt på deres side "IT Supporter".

Profilbillede

Video content?

Hristina Jensen

Hvad er folks erfaringer med video content ifbm. SEO? har det god effekt, og hvordan anvendes det? I kombination med tekst eller hvad er jeres erfaringer? 

Jeg kunne godt tænke mig at implementere det på min egen side :-) 

Hej Hristina Jensen,

Jeg anbefaler helt klart video som en del af din SEO-strategi 

 

Det kan være med til at øge din time-on-site 

 

Vi begynder snart at bruge det fairpeople.dk :-)

Video er også noget vi er begyndt at overveje kraftigt hos online-lån og ud over det et øge time-on-site regner vi også med at se en kraftig ændring i konverteringsraten når vi ruller det ud. 

Video er som Stine også beskriver, en super god mulighed for at forlænge folks besøg på din side. Jo mere tid folk bruger på din side, jo bedre. Det viser Google at de har fundet det de søgte efter.

Jeg vil anbefale at du ligger videoen øverst på din landingsside, så kan du bruge den som en kort intro, hvor du evt fortæller om hvad der står på siden, i stedet for en tekst. Men du må meget gerne supplere med lidt tekst nedenunder videoen. 

Video kan også bruges som stemningsskabende, hvis du vil fremhæve en speciel følelse hos de besøgende, eller fortælle en bestemt historie om din virksomhed. Video får bare folk til at kigge i forhold til almindelige billeder.

Med venlig hilsen 
Mikkel Melgaard Sønderskov
asento.dk

Men hvordan kommer man igang?

Jeg har f.eks. denne side: https://juleliv.dk/julegaver-hende/ hvor jeg godt kunne tænke mig at lave en video til. Det letteste ville sikkert være at lave noget med billeder og voiceover, men er det nok? Eller skal jeg ud og finde produkterne, lave et studie og begynde at optage?

God dag
Thomas Madsen
Juleliv.dk

Profilbillede

Gode pointer

Kenneth Mønster

Jeg er enig! Bruger selv meget tid på disse aspekter på min egen side :) 

Profilbillede

Mobile first

Henning Storck

Jeg er så enig! Jeg er en del af en traditonel virksomhed, hvor det er vigtigt for os at have en tilstedeværelse på nettet. Vi sælger betonelementor og lignende produkter, men har fokus på SEO. 

Mvh. Henning

beton-element.dk

Profilbillede

Den visuelle profil er vigtig

Stephan Elholm

Lige netop! Jeg er helt enig - det er vigtigt, at man har en god profil på nettet, hvor brugerne nemt kan finde rundt. Jeg kan her anbefale Shopify, hvis man skal lave sin egen webshop :)

Hej Katrine Larsen - jeg stiller mig helt enig med det du nævner. Måske formattering af testen på hjemmesiderne også skulle være et punkt, som om at der måske er rigeligt med mellemrum mellem de 5 tips :-)

Venlig hilsen

Sara @ Kids-world

Profilbillede

Jo bedre brugeroplevelse desto højere rankering på Google

Peter Hartmann

Hej Katrine

Jeg er helt enig i alle dine punkter herover. Jeg erfarer selv at jo bedre brugervenligheden er på hjemmesiden, desto højere placering kan man opnå på Google.

Jeg kan varmt anbefale at opsætte Hotjar på sin hjemmeside. Hvis man ikke kender Hotjar, kan jeg fortælle at det er et slags spionværktøj til sin hjemmeside. Man får både et Heatmap så man kan se hvor folk klikker henne på hjemmesiden, samt videooptagelser af hver eneste session. Man får også et scrollmap så man kan se hvor langt ned på siden de besøgende bevæger sig..

Det er ret fantastisk at se præcis hvad folk foretager sig. Man kan nemt se hvor de besøgende står af, og forlader siden igen. I løbet af bare de første 10 optagelser fandt jeg nogle punkter som jeg var nødt til at rette. 

Så på den måde er nemt at se hvordan man kan optimere brugervenligheden på hjemmesiden.

Hej Peter,

Tak for tippet, det lyder som et brugbart program, som jeg helt sikkert vil undersøge nærmere :)

.Jeg er enig. Bruger selv disse pointer på min side med håb om bedre resultater :) 

Profilbillede

Brugervenlighed er noget af det vigtigste

Mathias Riis

Det er ingen tvivl om, at brugervenlighed ift. SEO er enormt vigtigt! Lige efter indholdet som gerne skulle løse folks problemer ved at give den information som den søgende mangler, kommer brugervenligheden og signalerne om hvornår brugerne forlader hjemmesiden igen.

Det er også noget af det, som jeg har prøvet at have fokus ift. SEO på riismedia.dk - selvom den store SEO guide trænger til en ordenligt overhaling snart ;-)

Godt indlæg - som du selv nævner, belønner google hjemmesider som formår at optimere den tekniske SEO. Det bliver flere og flere dog bedre til i disse tider, hvorfor vi en af de faktorer tilbage er eksterntroværdighed i linkbuilding. Det er dog stadig lettere sagt end gjort.

Profilbillede

Øvelse gør mester

Jesper Poulsen

Det er alle i teorien simple ting, men i sidste ende kræver det jo at man er bedre end sine konkurrenter, og så er det alligevel ikke så let. Specielt hvis vi snakker hårde brancher som rengøring, lån, forsikring og rejser (og kunne nævne mange andre). 

Profilbillede

Gode pointer

Anne Andreasen

Godt og informativt indlæg!

Super input og meget enig. 

Tak for et godt indlæg.

Hvor brugervenligt er det når ens url ser således ud https://xn--anlgoghavedesign-wob.dk/ ?