Loading…
Tilbage

Folkeskolen skal satse på at uddanne iværksættere ikke løndmodtagere


02-01-2018 09:52:22

Den danske folkeskole gennemgår løbende en lang række ændringer og reformer. Nogle er gode, imens andre ikke ligefrem har vist sig at have nogle særligt gode effekter.


Her tænker jeg særligt på folkeskolereformen, der skabte heldagsskolen. Det kan godt være at det er for tidligt at sige noget om denne på nuværende tidspunkt, men der er uden tvivl en række ting, som folkeskolen ikke har fokus på, men som den burde have fokus på.


En af de væsentligste ting i min bog, er at vi kommer ind i en tid, og er på vej imod et arbejdsmarked, hvor internettet fylder mere, og giver en række nye muligheder. Her tænker jeg særligt på mulighederne for at blive selvstændig.

Og der skal vi have fokus på. I dag er der mange der ikke kan klare sig i industrisamfundets masseproduktionsskole. I stedet sidder mange og rådner op, imens at de lærer ting som allerede er pasé. Men iværksætteri vil aldrig blive pasé. Tværtimod!

Men forudsætningen for at de unge kan gribe disse muligheder er, at de forstå hvilke muligheder internettet giver os for at blive iværksættere. Derfor burde skolerne gøre mere for at udvikle denne del af eleverne. For at være iværksætter er på den ene side hårdt arbejde men på den anden side, så er det utrolig gavnligt, fordi at det giver frihed, ansvar og ikke mindst selvstændighed.


Min gamle ven Simon Schmidt From, der er folkeskolelærer har selv skrevet noget lignende tidligere - dog før mig - men det er stadig efter min bedste opfattelse yderst aktuelt. Og jeg ved, at der er mange der går og tænker det samme i skolerne i dag.

Det er dog svært for mig at sige, hvad den rette løsning er og hvor meget iværksætteri skal fylde i fremtiden.

Det kan både gøres ved at uddanne lærere inden for dette felt, eller det kan gøres via netværk og eksterne undervisere.

Uanset hvilken model man vælger har jeg svært ved at forestille mig, at det vil blive en underskudsforretning på sigt. På det her stadie handler det ligeså meget om at få sat skub i en ny måde at tænke på. Industrisamfundet går snart på hæld og vi får brug for flere iværksættere med tech-forståelse istedet for masseproduceret arbejdskraft, der kan fuldstændig det samme.