Loading…
Tilbage

Mersalg: Tre simple måder til at aktivere gamle kunder


22-02-2017 18:00:21

Som før nævnt så er konverteringer altafgørende for en hjemmeside eller en webshop. I denne forbindelse er det særligt vigtigt, at man får opbygget en stor gruppe af faste kunder, eller i hvert fald kunder som vender tilbage flere gange. Disse er nemlig tilbøjelige til at tilgå din side organisk, og de bruger også længere tid på din side, hvilket gavner sessionsvarrigheden. Netop derfor er det afgørende, at man sørger for at holde sine stamkunder til ilden og netop derfor kommer der her tre simple tips til, hvordan du kan få aktiveret dine faste kunder. 

1: Tilbyd inaktive kunder en bonus eller fri fragt 

En af de nemmeste måder at presse flere køb ud af dine faste kunder, er ved at give dem et særligt tilbud. Her kan man med god grund tilbyde sine faste kunder, det kan være kunder der har gennemført mindst 3-4 køb på din side, en særlig fordel ved at foretage endnu et køb her og nu. Siden du har masser af data på dine recurring kunder, vil du vide, hvor stor deres gennemsnitlige ordre har været, og derfor vil du hurtigt kunne se om det kan betale sig for dig at sløjfe fragten fra starten, eller om det kan betale sig for dig at tilbyde dem en særlig rabatkode på eks 10%. 

Vi kender alle dette trick fra spilleindustrien, hvor man kan få op til 200 euro i bonus hos Bwin eller lignende aktører hvis man opretter en bruger og indbetaler penge. Det samme trick bruges også på gamle kunder, her får man typisk gratis free spins eller en lignende indbetalinsbonus. Og det virker! 

2: Send en mail til kunder der har efterladt varer i kurven

En anden måde man kan genaktivere sine kunder på herunder særligt sine stamkunder, er ved at opsætte en e-mail service, der automatisk sender en reminder mail til alle, der har afbrudt et køb efter at de har lagt varer i deres kurv. Her kan man igen tilbyde en ekstra rabat eller fri fragt, hvis kunden vælger at gennemføre sit køb. De fleste webshops mister en række af deres kunder på stadiet imellem det at lægge varer i sin kurv og inden selve betalingen skal foretages. Denne metode hjælper til at minimere dette frafald og det giver mange ekstra salg - særligt fordi at det er gratis at sende en mail som denne. 

3: Sig til dine kunder at du savner dem - det virker! 

Et tredje trick som man kan gøre brug af, hvis man gerne vil presse flere salg ud af sine stamkunder er at sende dem et fysisk brev, hvor man siger at man savner dem som kunde, eller blot at man er glad for at have dem som kunde. Det lyder gammeldags, men Coolshop har selv brug dette trick og det virker, da mange føler at de får noget unikt. Dette er selvfølgelig værd at overveje, selvom det er dyrere end at sende en mail som før, men særligt hvis man har mange ældre mennesker i sin kundegruppe, kan dette trick være yderst effektivt. 

Profilbillede

Gode pointer

Marc Pedersen

Gode pointer
Husk GDPR

Profilbillede

Rabatkoder og Facebook remarketing fungerer klokkerent ;-)

Susanne Sall

Facebook retargeting pixel

Jeg vil anbefale brugen af facebook retargeting pixel på webbsitet. På den måde kan man som webshopejer i op til 180 dage efter er besøg på webshoppen, markedsføre sig direkte mod kunder som har vist interessere.

Fungerer specielt godt til overvejelsesproduker, men fungerer godt på alt fra oplevelsesgavekort (inden konfirmation/bryllupstider), facademaling (inden ferie perioderne) og konfirmationstøj, borddekorationer, indbydelseskort o.l. inden højsæsonen for konfirmationer.

 

Rabatkoder skaber salg

Et andet godt markedsføringstrick, som vi flittigt benytter på https://danskerabatkoder.dk er at tilbyde rabatkoder til de besøgende. Og hvis en webshops gennemsnitlige ordreværdi er 600 kr., så vil det være klogt at betingen brugen af rabatkoden, at ordren skal være på minimum 800 kr. På den måde kan man som webshopejer skabe mersalg.

Og hvor stor rabat skal rabatkoden så give de besøgende? Vores erfaringer viser rabatkoder på blot 5% fungerer godt, men rabatkodevarianten værdikode (kroner) fungerer bedst hvis man vil have potentielle konsumenter til at besøge ens webshop. 

Vi bruger også rigtig meget Facebook Remarketing hos www.kompletmarketing.dk 

Det er sandsynligvis den reklameform, som giver vores kunder allermest igen. Vi plejer at anbefale helt nye webshops at starte ud med Google Ads, hvorefter de kan begynde på remarketing. Det virker utrolig godt for os.

Profilbillede

Fine råd. Husk dog permission

Nanna Christensen

Det er nogle fine råd, som bliver givet i indlægget. Det er dog vigtigt med de nye GDPR-regler at have styr på sine permissions før man kaster sig ud i ovenstående. Et godt eksempel på permission kan findes her

Profilbillede

En mail ved forladt kruv gør meget

Ivan Nielsen

Alle som forlader kurven i vores shop får en mail. Det kræver selvfølgelig at de er kommet så lagt i købs flowet at de har tastet den ind. Vi sælger spanske vin og mange kommer lige for at kikke og går så igen inden de kommer og købe efter 2-3 besøg. Men efterladte kurve hvor brugeren har tastet adresse, mail mm. ender 98% med at købe. Og ofte får vi et tak for at vi gad at skrive til dem. Vi passer dog altid på med ikke at virke anmassende i vores forladt kurv mail, kunden skal helst se det som en service vi giver dem.

Vi har i vores kundeklub program mulighed for at give alle eller enkelte kunder en bonus som de kan bruge ved næste køb. Vores priser er meget lave, så vi har ikke en særlig stor avance vi kan lege med, så denne mulighed er ikke blevet afprøvet i nu.

Profilbillede

Små ting gør meget

Jesper Poulsen

Det er nogle gange utroligt hvor små ting der skal til online, og alligevel får man ikke altid gjort det. Godt med en lille reminder. 

Profilbillede

Markedsføring via rabatkodeside

Nicolai Clausen

Hvis der er nogle af jer kære læsere, som kunne have interesse i at markedsføre sig gennem en rabatkodeside. Så tilbyder vi hos Cupouniverse.dk webshops at blive en del af vores site. Du skal blot have en rabatkode til din webshop, som vi må dele på vores hjemmeside. Vi sammenarbejder med mere end 915 butikker og online tjenester. Du finder vores kontaktoplysninger i bunden af hjemmesiden og på vores kontakt os side.

Fedt der gør jeg tak for det. 

Profilbillede

Vejling til markedsføring vha rabatkoder

Søren Jakobsen

Hej,

Jeg har skrevet lidt om hvordan man som webshopejer kan komme i gang med at bruge rabatkoder i sin markedsføring og om hvordan man kan få mest muligt ud af det. De "kloge" ord finder du her: https://memoo.dk/giv-rabat-og-tjen-mere/

Hvis du, efter at have læst ovenstående artikel overvejer om rabatkoder er noget for dig og om rabatkodesites skal anvendes, som en af flere, markedsføringskanaler, så er du altid velkommen til at kontakte mig. Så skal jeg nok forsøge at besvare dine spørgsmål. Kontaktinfo finder du på https://rabatkongen.dk

 

Hej Søren.

Tak for en god artikel, synes der er nogle spændende vinkler i den.

Men synes også at der er enkelte brancher og produkter, der ikke kan gives gives store rabatter på og derfor er jeg ikke enig i at man kan give rabat for at tjene mere, samtidig er der jo også mange produkter der nærmest sælger sig selv.

Men fed artikel og hvis avancen er til det, er det bestemt en god måde at gøre det på.

Er du klar på en uddybende snak, kan du kontakte mig på https://www.uniwatches.dk

Profilbillede

Skarpe tips

Mads Johansen

Det er nogle skarpe tips du deler ud af Lars. Har du tænkt dig at skrive flere indlæg her inde eller hvor kan man følge dig?

Profilbillede

tak for tips

Bjarke Kjæhr

Tak for brugbare tips, som jeg vil prøve at implementere i min webshop.

 

Bh

Vi takker for dine tips

Profilbillede

Dejligt velformuleret indlæg

Nicolai Clausen

Iforhold til rabatkoder, hvis nogle af jer skulle være interesseret i at være registret på mit rabdesite rabatkodepusheren.dk er i meget velkommen til at kontakte mig. Vi har særligt fokus på danske webshops som eksempelvis GlobalTools rabatkode 

Rigtig god weekend til alle.

 

Venlig Hilsen 

Nicolai Clausen

Jeg har fået nogle idér til hvordan kan jeg brug det i meresalg i mit firma :) Mac-Shack ApS

Profilbillede

Brugbar indlæg

Thomas Jensen

Jeg er i gang at lære mere om meresalg, men denne indlæg er ret brugbar, som jeg kommer til at bruge i serpconsult.dk

Profilbillede

Bonus og rabatter !!

René Gundel Nielsen

Hej

Jeg har selv brugt bonus og rabatter ved næste køb, som ressourcer til merkøb og genaktivering af gamle brugere og kunder.

 

 

[slettet indlaeg]
Profilbillede

Godt indlæg

Henrik Schmidt

Super godt skrevet, der er mange gode punkter i dette indlæg. Vil bruge det i min egen virksomhed StepUp Media ApS