Loading…
Tilbage

Udviklingsvejledningen for god selvbetjening udkommer i version 2.0


12-05-2015 10:17:49

Udviklingsvejledningen for god selvbetjening er udkommet i en version 2.0. I forhold til tidligere udgaver er Udviklingsvejledningen nu opdateret med et krav om brugertest.

Udviklingsvejledningen for god selvbetjening har fået tilføjet et krav om, at selvbetjeningsløsninger skal bestå den fællesoffentlige brugertest.

Den fællesoffentlige brugertest er et redskab, der sikrer, at selvbetjeningsløsninger fungerer efter hensigten, og at brugerne kan anvende løsningerne. Brugertesten er en beståelsestest, der tester den færdige løsning. Det er ikke hensigten, at den fællesoffentlige brugertest skal erstatte brugertest og brugerinvolvering i udviklingsfasen – tværtimod. Det er forventningen, at jo mere brugerne inddrages i udviklingen af løsningen, jo nemmere vil det være at bestå den fællesoffentlige brugertest.

I tilknytning til brugertesten udarbejdes en testvejledning og et noteark, der begge skal benyttes til gennemførsel af brugertesten. 

Øvrige ændringer

Krav 2.7, der omhandler afsender i selvbetjeningsløsninger, har fået fjernet informationen om, at borger.dk ikke tillader brug af myndighedslogo, da dette ikke længere er korrekt.

Krav 2.9 om optimering til browsere er blevet opdateret. Selvbetjeningsløsninger skal fremover fungere i følgende browsere: Explorer 9 og nyere samt seneste version af Safari, Chrome og Firefox.

Filer og referencer

Titel Type
Udviklingsvejledning for selvbetjening 2.0.pdf pdf