Loading…
Tilbage

Tilbud: Næsten gratis, grundig usability test foretaget af flittige studerende


08-08-2014 10:04:27

I september-oktober 2014 gennemfører jeg mit kursus i Menneske-datamaskine interaktion på Datalogisk Institut, Københavns Universitet med ca. 150 studerende. Kurset er beskrevet påhttp://kurser.ku.dk/course/ndaa06047u/2014-2015  

I løbet af kurset skal alle studerende i hold på 1-2 personer gennemføre en test af brugervenlighed af et produkt, der som oftest er et offentligt tilgængeligt websted. Jeg regner med at 15-25 studenterhold tester hvert af de 3 deltagende websteder. 

Jeg er specielt interesseret i at míne studerende tester offentlige systemer, som er omfattet af "God selvbetjening", dvs. bølge 2- eller bølge 3-løsninger, men andre websteder eller produkter af almen interesse kan også være relevante. 

Testen er principielt gratis, men de studerende siger, at de kan få væsentlig bedre testdeltagere, hvis de kan lokke med en gave til en værdi af ca. 50 kr. Gaven giver de til hver af deres 5 testdeltagere som tak for ulejligheden med at deltage i en test. Gaven kan f.eks. være en flaske vin, en biografbillet eller et gavekort. Hvis 20 hold tester jeres website, er det altså ønskeligt at I stiller 20 x 5 sådanne gaver til rådighed for de studerende. 

De studerendes test er naturligvis af stærkt varierende kvalitet. Men jeg bliver hvert år positivt overrasket over kvaliteten af de bedste studenterrapporter. De er efter min opfattelse på et professionelt niveau.  

Hvis I kunne være interesserede i at deltage, så kontakt mig uforpligtende - helst i løbet af en uges tid, dvs. senest 19. august 2014.

Venlig hilsen, Rolf Molich, molich@dialogdesign.dk

Ekstern lektor på DIKU