Loading…
Tilbage

Webinar om Persistente IDentifikatorer (PID) den 19 marts kl. 14-15


11-03-2014 15:28:46

Hvordan anvendes PID i Danmark: DanPid, CrossRef-DOI og DataCite-DOI. Få en indføring i koncepterne og præsentation af danske cases inden for katalogisering og publicering af artikler og forskningsdata samt kulturarv på dette webinar.

Formålet med PID er at give digitale objekter et unik og permanent ID, hvorved det bliver muligt at referere entydigt til objektet over lang tid. Et digitalt objekt er fx et dokument, et billede, en lydfil, en film, et website eller et datasæt. Det viser sig i praksis, at URL’er til digitale objekter ofte ændres eller nedlægges, hvorved referencen dør. På webinaret præsenteres forskellige PID-koncepter og tre danske use cases:

1)       Mediestream, som giver streamet adgang til flere hundrede tusind timers udsendelser fra Statsbibliotekets samling af dansk radio, tv og biografreklamer.

2)      DAB-arkivet (Det Administrative Biblioteks Netarkiv), som er dokumenter fra statslige websites, som man ønsker at give permanent adgang til for alle.

3)      Dansk Data Arkiv (DDA), som stiller Danmarks største beholdning af primært spørgeskemabaserede forskningsdata til rådighed for forskere og studerende.

Læs mere om webinar og tilmelding her (http://infopid.dk/webinar-om-pid-2014/).