Loading…
Tilbage

Fra siloer til samvirke for sociale netværk


W3C lægger nu op til at der laves fælles standarder som kan binde det brugerskabte indhold sammen på tværs af de mange forskellige - mere eller mindre kommercielle - sociale tjenester som Facebook, Myspace, LinkedIn etc.

I en rapport fra W3C Workshoppen om The Future of Social Networking konkluderer W3C medlemmerne, at der er behov for fokus på standarder, hvis man for alvor skal udnytte værdien for såvel brugere som de udbydende aktører. Situationen i dag er, at arkitekturen er som lukkede siloer. Åbne standardapi'er ses som nøglen til øget modning og værdi af de sociale tjenester og vores brug af dem.

Blandt de mange initiativer workshoppen peger på som næste skridt er en open source demonstration af en decentraliseret social netværksarkitektur. Ligeledes lægges der op til etablering af en gruppe, der skal give best practise anbefalinger til social netværksoperatører, bl.a. vedrørende håndtering af privacy. Desuden lægges der op til dialog med OWL-folkene i W3C for at få understøttelse af standarder for en præcis beskrivelse af brugerkontekster, hvilket er en central ting hvis man skal anvender indhold på tværs af sociale netærkstjenester..

Læs hele rapporten her: http://www.w3.org/2008/09/msnws/report