Loading…
Tilbage

Ballerup Kommune - Drupal


Måske ikke en helt frisk nyhed, men Headnet - open minds har udviklet og implementeret en ny enterprise Drupal CMS portal for Ballerup Kommune, www.ballerup.dk, kommunens subsites og institutioner.  

Headnet har varetaget den overordnede projektledelse, udvikling af informationsarkitektur, webdesign, teknisk implementering, undervisning, hosting og løbende support. 

Løsningen omfatter blandt andet:
  • Implementering af indholdstyper, taxonomier og sideskabeloner (views, panels etc.)
  • Implementering af komplekst design, tema og navigationsstruktur.
  • Udvikling af avanceret borger.dk artikel import og synkroniseringsmodul.
  • Subsite modul til ad hoc stagging og deployment af subsites.
  • Avanceret autentifikation og brugerstyring via Workbench Access.
  • Migrering og normalisering af data for 8500 indholdselementer.

Senest har sitet fået en overhaling så det lever op til Bedst på nettets krav om tilgængelighed og der implementeret et Video modul så kommunen kan vise levende billeder mm.

Hvis du er interesseret i at vide mere om projektet bedes du kontakte Simon Kampmann eller læse mere på www.headnet.dk.

Filer og referencer

Titel Type
headnet-drupal-ballerup-kommune.png application/octet-stream
headnet-drupal-ballerup-kommune-kultur-og-fritid.png application/octet-stream
headnet-drupal-ballerup-kommune-kunstraad.png application/octet-stream
Profilbillede

Tilgængelighed på ballerup.dk

Peter Houmann

Hej Simon

Det er ikke fordi, jeg har testet ballerup.dk, det vil først ske i løbet af det sene efterår/vinter i kortlægningen af offentlige hjemmesiders tilgængelighed, men jeg ville da lige prøve at tabbe mig igennem siden, altså bruge den uden mus.

Er jeg den eneste, der ikke kan få adgang til topmenuens underpunkter via tab-knappen i Firefox?

Hej Peter,

Nej, det er bestemt en sandsynlighed. Sitet er ikke kvalitetssikret eller optimeret i relation til tilgængelig - kun at det formeldt validerer W3C standarterne.

Headnet har i mange år udviklet websites til det offentlige med stor fokus på tilgængelighed og vores løsninger har altid ligget i top i vurderinger af tilgængelighed. Dette har vi kunne indfri med CMS'et Plone, som ud af boksen er tilgængeligt. Vi er siden også begyndt at udvikle løsninger i Drupal CMS som ikke har samme styrker som Plone på det område og i communitiet heller ikke har højeste standarder for tilgængelighed som mål. Det vil således kræve betydeligt mere at gøre et Drupal site fuldt tilgængeligt og det er i sidste ende kunden som prioritere om dette skal gøres. Headnet anbefaler det altid.

Hvordan kan Drupal gøres mere tilgængelig er så spørgsmålet. Jeg tror, at svaret må være to-sidet: 1. De kommende releases og moduler udviklet i HTML5/CSS3 vil være nemmere at kvalitetssikre og gøre tilgængelige end de ældre XHTML-moduler. 2. Det offentlige foretager ligeledes en opdatering af deres krav til tilgængelighed så den er mere tidssvarende og afspejler de behov som personer med funktionsnedsættelse har i dag. Der er sket meget på hardware (mobil, tablets, bærbare) og software (programmeringsstandarder, browsere etc.) de senere år. 

Headnet bidrager gerne til dette arbejde såfremt der skulle være vilje til det.

Simon 

Ok, jeg forstod bare påstanden "Senest har sitet fået en overhaling så det lever op til Bedst på nettets krav om tilgængelighed" som om, at det levede op til Bedst på Nettets krav om tilgængelighed, som jo - de gange, hvor tilgængelighed har indgået - altid har haft kriteriet med at kunne navigere uden mus ;o)

Det offentlige har mig bekendt ikke nogle planer om at droppe eller ændre i den gældende W3C standard for tilgængelighed for hjemmesider fra 2008, WCAG 2.0.

ændret af Peter Houmann (27.06.2012)