Loading…
Tilbage

MyGeoCloud som backend til mobil registrering


07-06-2012 20:02:52

Kommuner har ofte et behov for at lave registreringer i marken. Det kan fx være registrering af vejudstyr, naturområder, bygninger osv. Kommercielt, specialiseret software til dette er ofte meget omkostningskrævende i anskaffelse og licensvedligeholdelse. Men det kan gøres langt billigere ved en enkelt app til iPad/iPhone og OpenSource projektet MyGeoCloud.

Jeg har indledt et samarbejde med producenten af den bedste GIS app til IOS: CartoMobile. MyGeoCloud genererer nu en konfigurationsfil, som kan loades via en URL i CartoMobile app'en. Dvs. at alle ens lag i MyGeoCloud nu er tilgængelige i CartoMobile som WFS eller WMS. Anvendes WFS, kan lagene redigeres fra app'en ude i marken. Data bliver gemt online og kan ses/redigeres i real time i fx MapInfo eller direkte i en webbrowser med MyGeoCloud's WFS-T editor.

MyGeoCloud er udvidet på en sådan måde, at man kan sætte specifikke CartoMobile felttyper i en nyt dialogvindue. Felttyperne omfatter bl.a. choice list, check box, date og image. Sidstnævnte gør det muligt at tage et billede til en registrering og for derefter at sende det til MyGeoCloud.

Udvidelsen kommer med i næste push til GitHub, som er planlagt til at ske meget snart.

Tjek CartoMobile ud. http://itunes.apple.com/us/app/cartographica-mobile/id391965563

Martin Høgh

Profilbillede

Hvordan er det gået?

Simon Jensen

Jeg kom lige forbi denne side og synes det kunne være interessant at høre, hvordan det så er gået med CartoMobile? Tanken lyder i hvert fald til at være god.

Vi opgav CartoMobile og har udviklet en PWA til bl.a. markregistrering: https://mapcentia.screenstepslive.com/s/21003/m/83819/l/1005274-offline-funktionalitet