Loading…
Tilbage

Status: 24. august 2011


24-08-2011 09:53:17

 

Status: 24. august 2011

Vi har opgivet at lave en wrapper og gøre NemHandel bibliotekerne til et COM-interop venlig objekt. Grunden til dette er:

  • Det vil tilføje et abstraktionslager oven på det hele.
  • Den vil være svær at vedligeholde.
  • Teknisk er den for svær for mig at implementere.
  • Selvom det blev lavet, så er det ikke sikkert at nogen ville bruge det, da det gør det hele mere kompliceret og det er ikke alle, som er glad for COM objekter. (De skal registreres i systemet inden de kan tages i brug)

Typerne i RASP skal kunne hænge sammen med nogen af de tilgængelige typer i python. Det gør at jeg skal til at gennemgå hele rasp biblioteket og finde disse typer, og programmere dem igen.

 

Nyeste strategi er at anvende IronPython, da det er en .NET implementering af python sproget. Sproget er stort set det samme, men IronPython har egenskaber, således at anvendelse af biblioteker skrevet i .NET er nemmere.

Hvis man absolut vil bruge Python (cPython) med NemHandel .NET, så kan det anbefales at bruge Python for .NET.

 

Efter at have blevet gjort opmærksom på det, har vi fundet ud af, at det ville have været langt bedre at bruge RASP Java til wrapperen, da der findes en binding fra Java til Python. Desværre er det for sent nu og vi er nået så langt, at det ikke er en retning vi vil kigge på lige nu.

Problemet er nu at anvende selve NemHandel.Først lagde jeg ud med at prøve at implementere dk.gov.oiosi.samples.consoleClientExample. Det virkede tilsyneladende ikke. For at undgå enhver forvirring, ville jeg oprette en simpel client framwork i C# og bare anvende dens funktioner i python. Så jeg begyndte at teste dk.gov.oiosi.samples.consoleClientExample og fandt ud af at den ikke virkede.

Sammen med Dennis, Jens og andre fra NemHandelkontoret prøvede vi at finde ud af hvordan vi kunne bruge eksemplet. Det viser sig, at der er problemer med test certifikatet og de xmlfiler som hører med projektet. Dennis begyndte derfor at reparere eksemplet med mig og håber lige nu på at få det til at virke. Jeg afventer svar fra NemHandel support teamet.  

 

Jeg har selvfølgelig altid webform demonstrationen som jeg kan arbejde på, således at det er klar når der er hul igennem til testserveren. Jeg er også ret overbevist om, at det vil kunne lade sig gøre at implementere et client framework i python som tidligere nævnt. IronPython gør det muligt at anvende alt fra RASP .NET.

 

Med venlig hilsen,

Mossa Merhi